Nieuws

The North Face presenteert geavanceerde ‘Futurelight’ technologie voor waterdicht materiaal

The North Face staat vooral bekend om zijn outdoor producten, maar kwam toch naar CES 2019 om iets speciaals te tonen: zijn nieuwste waterdichte Futurelight materiaal, met eindeloze mogelijkheden, van jassen tot tassen.

Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas is normaliter een beurs waar je enkel technologische snufjes tegen zal komen, of er nu een batterij in zit, of dat je het apparaat op het stroom moet aansluiten. The North Face heeft CES 2019 echter iets anders gebruikt, het outdoor-gerelateerde merk heeft dinsdag zijn nieuwste innovatie laten zien als het gaat om een ademend en waterdicht materiaal. Daarmee weet The North Face de concurrentie aan te gaan met zijn enige concurrent op dit vlak: Gore-Tex. In veel gevallen biedt Gore-Tex echter kleding die veel te wijd zit of überhaupt niet fijn is om te dragen. Futurelight moet de problemen met het draagcomfort oplossen, en moet ook veel meer toepassingen met de volledig waterdichte, maar toch ademende stof, mogelijk maken.

Volgens Scott Mellin, Global General Manager Mountain Sports, is er bij waterdichte producten vaak een gedachte die opkomt: “Het beeld van een waterdicht product is nu nog vaak iets wat ritselt en benauwd aanvoelt.” De oplossing van The North Face voor dit probleem is dus Futurelight. Mogelijkheden van het nieuwe materiaal zijn eindeloos. The North Face geeft als voorbeeld de broeken, T-shirts of truien van een waterdichte stof “die je wel zou willen dragen”. Dit komt mede door het lage gewicht van het materiaal, ook is de stof ademend, waardoor je niet langer volledig bezweet aan hoeft te komen als je maar even door een regenbui moet fietsen met een regenbroek en -jas. The North Face zegt dat het de stof ademend heeft gekregen door een geheel nieuwe techniek om de stof te creëren genaamd nanospinning. In dit proces worden op nanoniveau gaatjes in het membraam van de stof gemaakt.

Milieuvriendelijk

Bij de productie van zijn nieuwe stof heeft The North Face duidelijk meegedacht aan het milieu, zo zal de fabriek volledig draaien op groene energie, afkomstig van zonnepanelen. Verder kiest de fabrikant ervoor om volledig om te schakelen naar gerecyclede materialen voor Futurelight, gecombineerd met een productieproces waarbij er minder chemicaliën nodig zijn om drielaagse kleding te maken. The North Face heeft een concurrent voor Gore-Tex in handen die wel eens de winst kan gaan pakken.

Het Amerikaanse outdoor concern heeft al een aantal kledingstukken in gedachten, zo zal het bedrijf eerst jassen, tenten en handschoenen voorzien van de stof. Scott Mellin noemt ook broeken en truien, de kans is groot dat daar in de toekomst ook (rug)tassen bij gaan komen. Als je regelmatig door de regen heen moet fietsen, of graag altijd wil sporten, door weer of wind, kan dit wel eens een zeer interessante keuze zijn. Binnenkort kan je de kledingstukken in verschillende winkels terugvinden. Wanneer dit precies het geval zal zijn, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business