Nieuws

Dinsdag staking bij Proximus

Het personeel van Proximus zal dinsdag staken uit protest tegen het plan om 1.900 banen te schrappen. Dat heeft de christelijke vakbond ACV aangekondigd. Maandag is er overleg tussen de bonden en premier Michel.

Zoals gisteren al werd aangekondigd, zal het personeel van Proximus staken. Op dinsdag zullen de werknemers van het grootste telecombedrijf van België collectief het werk neerleggen uit protest tegen het dreigende massa-ontslag van 1.900 werknemers.

De staking werd aangekondigd door de christelijke vakbond ACV. Op maandag staat er een overleg gepland tussen de vakbonden en premier Michel.

De vakbonden hadden gisteren al een stakingsaanzegging ingediend bij het telecombedrijf. Daarmee zijn werknemers die emotioneel reageren op de beslissing van het management toch ingedekt.

 

Proximus Laconiek

Volgens Proximus-CEO waren de ontslagen nodig. Er moet in de komende jaren sterk bespaard worden, en met het oog op de #shifttodigital strategie wil CEO Leroy haar bedrijf versterken met meer digitale profielen. Proximus legt de schuld dan ook gedeeltelijk bij de werknemers; “Soms moet je mensen pushen om zich om te scholen”.

Als alternatief voor die naakte ontslagen wordt ook wel vaak brugpensioen aangehaald. Toch dateert het al van 1999 dat een autonoom overheidsbedrijf – toen nog Belgacom – aanspraak kon maken op Brugpensioen. Dat dat ondertussen al twintig jaar geleden is, roept zeker twijfels op over de haalbaarheid van die piste.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business