iPhone

Vanaf de iPhone 6 brengt Apple voor elke generatie telefoon zijn batterijhoesjes uit, zo ook voor de iPhone XS (Max) en XR die in september gelanceerd zijn. Wel is er dit jaar een geheel nieuw design voor de hoesjes.

Het mag wel eens opgemerkt worden wat voor een grootgebruikers van energie we met zijn allen zijn bij het gebruiken van smartphones. Eén lading is vaak niet voldoende om de dag door te komen, dus maken we maar al te graag gebruik van powerbanks, of gewoon de oplader, om de batterij weer grotendeels op te kunnen laden. Er zijn natuurlijk ook wel andere oplossingen – die niet vaak worden gebruikt – zoals de ‘batterijhoesjes’. Sinds de iPhone 6 maakt Apple er een gewoonte van om deze hoesjes voor zijn iPhones beschikbaar te stellen. Erg subtiel waren de hoesjes echter niet; aan de achterkant was duidelijk een vierkant uitgesneden om de batterij te plaatsen, met de nieuwe hoesjes voor de Apple iPhone XS en XR is dat ‘probleem’ nu volledig opgelost, de prijs blijft echter moeilijk om door te kunnen slikken.

In december verschenen al geruchten over de nieuwe ‘Smart Battery Cases’, het was echter onbekend of de beelden echt waren, gezien bestaande batterijhoesjes er niet op leken. Deze twijfel is nu weg te nemen, voor zowel de iPhone XS en XR zijn de batterijhoesjes namelijk in de winkel van Apple terug te vinden, voor beide hoesjes geldt dat ze een adviesprijs hebben meegekregen van 149 euro. De hoesjes zijn gemaakt met een silicone buitenkant, in het zwart of wit, om schokken op te vangen als je de telefoon laat vallen, aan de binnenkant is een microvezel materiaal aangebracht om krassen op de telefoon te voorkomen. Het hoesje is op te laden via de Lightning-poort aan de onderkant van de Smart Battery Case, maar ook met gecertificeerde Qi-opladers. Beide laadmethoden laden zowel het hoesje als de telefoon op.

iPhone XS Max - 1
iPhone XS Max met een ‘Smart Battery Case’

Verlengde accuduur

De belangrijkste taak van de hoesjes is natuurlijk het opladen van de iPhones, dat zal altijd gebeuren via de Lightning-poort van de telefoon. Apple geeft niet aan hoeveel capaciteit er in de hoesjes verwerkt zit, maar geeft wel ongeveer aan hoe lang de telefoons ongeveer mee zullen gaan. Volgens Apple gaat de iPhone XS tot 33 uur mee (Talk Time), 21 uur voor internetgebruik en tot 25 uur voor het afspelen van video’s met het hoesje. In vergelijking met de standaardwaarden van 20 uur (Talk Time), 12 uur (internetgebruik) en 14 uur (afspelen van video’s), biedt het hoesje een behoorlijke verbetering in de batterijduur van de nieuwste iPhones. Via het ontgrendelingsscherm en het notificatiepaneel kan je zien in hoeverre je telefoon en het hoesje zijn opgeladen, gelukkig hoef je geen schatting te maken van de batterijduur van het hoesje, zoals vaak nog het geval is bij batterijhoesjes van bijvoorbeeld Mophie.