Nieuws

LG laat met de lancering van de LG G8 mogelijk een add-on hoesje zien met een scherm

Vrijwel elke fabrikant lijkt een vouwbare telefoon uit te willen brengen. LG pakt het mogelijk toch anders aan, het bedrijf toont mogelijk eerst een add-on hoesje met een ingebouwd scherm gedurende MWC 2019.

Vorig jaar nam LG voor het eerst het besluit om zijn high-end toestel niet gedurende het Mobile World Congress in Barcelona te tonen. In plaats daarvan kwam de LG G7 ThinQ pas in mei onder de doeken vandaan, in de tijd dat andere vlaggenschepen al verkrijgbaar waren. Voor 2019 lijkt LG zich weer te herpakken. Volgens de geruchten zal LG dit jaar, zoals we van het bedrijf gewend waren, tijdens MWC de LG G8 (ThinQ) lanceren. Eerder gingen er geruchten over een volledig vouwbare telefoon die tijdens CES getoond zou worden. Nog voor het evenement werd echter besloten om de smartphone niet te lanceren, aldus bronnen bekend met de ontwikkeling; LG betwijfelt of het de ontwikkelingskosten volledig terug zal zien.

Ondanks de onzekerheid lijkt het bedrijf moedwillig te werk zijn gegaan; nieuwe geruchten wijzen er juist op dat LG met een andere techniek de concurrentie aan wil gaan met Samsungs ‘Infinity Flex’. In plaats van een volledig vouwbare telefoon, lijkt het juist te gaan om een hoesje voor de telefoon met een extra scherm. Over de werking van het hoesje in combinatie met de LG G8 ThinQ is nog vrij weinig bekend. LG’s aanpak van een ‘vouwbare’ telefoon zou wel verklaren waarom het bedrijf een aantal vreemde handelsmerken heeft geregistreerd bij de EUIPO (European Intellectual Property Office). Zo registreerde LG onder andere Flex, Foldi en Duplex – waarbij de laatste letterlijk vertaald ‘bouwblokken’ betekent. LG heeft weten te bewijzen dat het niet bang is om iets nieuws te proberen, zoals we hebben gezien met de LG G5. Het is echter niet te hopen dat het wederom een modulaire telefoon zal worden.

Nu LG vermoedelijk niet met een volledig vouwbare telefoon gaat komen – wat in mijn ogen overigens niet als negatief gezien hoeft te worden, vouwbare telefoons zijn namelijk ontzettend duur – is het nog maar afwachten wat het wel gaat worden. CNET, die bovenstaande informatie van een anonieme bron heeft verkregen, maakt het niet duidelijk of het hoesje bedoeld zal zijn voor de LG G8 ThinQ, of dat er een tweede telefoon zal zijn die werkt met het add-on hoesje met een scherm. Wanneer en of LG een evenement zal houden tijdens het Mobile World Congress is nog niet bevestigd, tijd om onze ogen open te houden voor alle informatie over LG die de komende tijd naar buiten komt. MWC 2019 start op 25 februari in Barcelona, het is dus niet al te lang meer wachten op meer duidelijkheid omtrent zijn nieuwe telefoons.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business