Nieuws

Tesla Supercharger-stations worden 40% duurder in België

De Supercharger-stations van elektrischewagenfabrikant Tesla worden wereldwijd duurder. Bij ons resulteert dat in een prijsstijging van 40%.

Wie elektrische wagen zegt, zegt vanzelf ook Tesla. Het miljoenenbedrijf van Elon Musk staat immers bekend om zijn vooruitstrevende (en dure) elektrische wagens. Voor Tesla-wagens bestaan er ook speciale laadstations, namelijk de Supercharger-stations. Hiermee kunnen de wagens optimaal opgeladen worden. De wagenfabrikant heeft nu besloten om de laadprijzen van de Supercharger-stations wereldwijd te verhogen. In België gaat het om een prijsstijging van 40%.

Voortaan betaal je dus 32 eurocent per kWh in plaats van 23 eurocent. In Nederland is er eveneens een prijsstijging van 40%, waarmee de prijs van 20 cent per kWh gestegen is naar 28 cent. Tesla zegt dat de beslissing er is gekomen bij wijze van aanpassing aan de regionale verschillen in prijs in de gebruiksintensiteit. De opbrengst van deze laadstations zou daarnaast gebruikt worden om het netwerk verder uit te breiden. In België zijn er op dit moment elf Supercharger-stations, waar er in de toekomst nog negen aan toegevoegd zullen worden.

Op de ondersteuningspagina van Tesla voor de Supercharger-stations kan je tot slot meer informatie vinden over o.a. de huidige laadprijzen per land en bepaalde voordelen. Zo krijgen bepaalde uitvoeringen van de Model S en Model X die voor 2 november 2018 zijn besteld, 400 kWh Supercharger-tegoed per jaar.

Let wel dat de aangegeven prijzen gemiddelden zijn en dat ze dus niet altijd overeen zullen komen met de precieze prijs die je zal betalen. Die prijs wordt steeds aangegeven op het laadstation zelf en hangt af van onder andere de tijd en de locatie van het laadstation.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business