Nieuws

Aanstaande iPhones bieden een geheel nieuwe functionaliteit

Apple verkeert sinds de lancering van de iPhone XS, XS Max en XR in zwaar weer. Het bedrijf uit Cupertino heeft een nieuw patent in handen dat een geheel nieuwe technologie naar zijn iPhones moet brengen, en dit mogelijk moet verhelpen.

In een tijd waar smartphonefabrikanten druk bezig zijn om de notch in een smartphone weg te werken, zou Apple juist met een geheel andere technologie bezig zijn. De technologie, die het mogelijk moet maken om automatisch te herkennen als je een foto of video zou willen maken, is op donderdag bij het USPTO (US Patent and Trademark Office) verschenen, en biedt veel informatie over het nieuwste toestel, aldus AppleInsider. Wanneer de technologie gaat verschijnen, is nog niet bevestigd, maar de kans is wel groot dat aanstaande iPhones gebruik kunnen maken van de technologie – vermoedelijk weten we rond september al meer.

Over de werking van de technologie is nog vrij weinig bekend, maar de achterliggende componenten zijn wel alvast bevestigd. Eerder schreef Bloomberg namelijk al over de samenwerking tussen Apple en Sony voor het produceren van een 3D-camera die ook op de lange afstand moet werken. Tot op heden waren de camerasensoren gericht op consumenten daar simpelweg nog niet goed genoeg voor, maar daar komt dit jaar al een verandering in, aldus de topman van de cameradivisie bij Sony, Satoshi Yoshihara. Aan het begin van de zomer zou de productie van de nieuwe smartphonesensoren al van start moeten gaan. Apple heeft, als het de eerste fabrikant zal zijn die deze functie gaat aanbieden, een behoorlijke voorsprong op de concurrentie, zo wordt duidelijk als het patent in detail bekeken wordt.

De werking van de technologie is vrij simpel, Apple meet door middel van een ‘versnellingsmeter’ of een smartphone op een typische ‘fotografie-wijze’ wordt opgetild, vervolgens kan de smartphone door middel van nabijheidssensoren (de 3D-camera’s van Sony) te weten komen of er daadwerkelijk een object in beeld is, zoals een gezicht of elk ander voorwerp. Mits aan de twee voorwaarden wordt voldaan, zal Apple, zonder dat de gebruiker daar iets voor moet doen, de camera opstarten. Overigens is dat niet de enigste use-case voor de technologie, het is namelijk ook mogelijk om beter de diepte in foto’s te meten op een langere afstand, naast dat je met de technologie ook op langere afstand met je gezicht de telefoon kan ontgrendelen. Welke iPhones er in september verschijnen met de 3D-camera’s is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business