HMD Smartphone Range

Ondertussen zijn er reeds acht Nokia smartphones die op Android 9 draaien en er zitten er nog heel wat in de pijplijn. HMD Global heeft nu een een nieuwsupdate uitgestuurd waarin duidelijk te zien is wanneer de updates te verwachten zijn.

Nokia is een van de snelste bedrijven om Android 9 uit te rollen naar zijn apparaten. Veel daarvan heeft te maken met de deelname van Nokia in Googles Android One-programma waarbij gebruikers gegarandeerd een stabiele hedendaagse versie van Android onder de knoppen krijgen.

De Nokia 5 en Nokia 3.1 Plus zijn de eerstvolgende die de update ontvangen. Zoals op de afbeelding te zien is, zou Android 9 namelijk nog in januari 2019 naar deze apparaten moeten komen. De Nokia 1 en Nokia 3 zullen de laatste apparaten zijn om de update te ontvangen, dat zal namelijk pas in het tweede kwartaal van 2019 zijn.

Mogelijk vraag je je af waarom het precies zo lang duurt om Android 9 uit te rollen. Om dat te verduidelijken heeft het bedrijf een handige infographic verspreid waarin het volledige proces duidelijk te zien is.