Nieuws

De vouwbare telefoon van Xiaomi verovert ons hart

Vouwbare telefoons worden steeds vaker een realiteit, maar het is voorlopig nog wachten naar een concrete onthulling die ons enthousiast maakt. De versie van Xiaomi ziet er alvast veelbelovend uit.

Technisch mag je dan wel een primeur hebben, maar als de software niet goed werkt heb je alsnog een toestel dat niemand wil gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld de Royole FlexPai, een opvouwbare telefoon die recent als eerste op de markt kwam, maar teleurstelt vanwege de software. De vouwbare telefoon van Xiaomi lijkt het alvast beter te doen.

De vouwbare telefoon van Xiaomi lekte eerder al uit via EVLeaks, maar werd nu ook officieel getoond in een teaser video die werd verspreid door de mede-oprichter van Xiaomi, Lin Bin. Uniek is dat de telefoon (tablet?) dubbel wordt gevouwen. Op die manier kan je wisselen tussen een telefoon en kleine tablet.

Op Weibo (de Chinese variant van Twitter) gaf de topman eveneens wat meer info over het toestel. Hij zegt onder andere dat een horde technische problemen werden overkomen om het toestel te maken, waaronder besturingssysteem MIUI adaptief maken. Verder benadrukt hij dat het om een concept gaat, maar dat ze zeker overwegen om het toestel massaal te produceren wanneer er voldoende vraag naar is. In zijn bericht roept Lin ook op om samen na te denken over een goede naam voor het toestel. Hij geeft er al twee als voorbeeld: Xiaomi Dual Flex en Xiaomi MIX Flex.

Wanneer we de telefoon precies mogen verwachten, is helaas nog niet bekend. Mobile World Congress komt echter met rasse schreden dichterbij, dus horen we binnenkort veel meer over de nieuwe trend.

https://www.youtube.com/watch?v=w3-aDOMI6Mk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business