Nieuws

Duitse AllAboutSamsung toont exclusieve beelden Samsung Galaxy S10 en S10+

Het zal niet lang meer duren voordat de Samsung Galaxy S10 de Galaxy Note 9 van de high-end troon zal stoten. Via AllAboutSamsung zijn op donderdag gedetailleerde foto’s van twee varianten verschenen.

Over iets minder dan een maand, op 20 februari, zal de Samsung Galaxy S10 eindelijk voor het grote publiek tentoongesteld worden. Sinds de Samsung Developer Conference zijn er beelden verschenen die vaak renders van een vermoedelijke Samsung Galaxy S10 toonden. Volgens Evan Blass (@EvLeaks) gaan de drie toestellen bij Samsung door het leven als de Beyond 0 (S10 Lite), Beyond 1 (S10) en Beyond 2 (S10+ / S10 Plus). Via AllAboutSamsung is er een groot aantal foto’s van de laatste twee smartphones verschenen, dus de Samsung Galaxy S10 en S10+. Met de foto’s wordt duidelijk hoe de toestellen er nu daadwerkelijk uit gaan zien; voor het eerst lijkt het niet te gaan om renders, maar om foto’s die ‘echte’ toestellen tonen, dan wel productiesamples. Adem maar rustig in en uit, de audiopoort bestaat nog.

Bij de foto’s ligt er een grote focus op de voorkant van de twee toestellen, waar zich waarschijnlijk voor beide toestellen een AMOLED-paneel bevindt. Op het moment van schrijven wordt er geschat dat de Samsung Galaxy S10 een 6,1-inchscherm heeft, terwijl de S10+ iets groter is met een 6,4-inchpaneel. Dat is echter niet wat er zo opvallend is aan de voorkant, de prijs voor de opvallende objecten gaat nu namelijk naar de ‘Infinity O-notches’ in het scherm. In het geval van de S10 (Lite) zal er een enkele selfiecamera aanwezig zijn, terwijl de S10+ juist twee selfiecamera’s bevat. Door de plaatsing van de ‘punch-hole’ moest Samsung wel de nodige wijzigingen uitvoeren aan zijn interface, zo is de tijd niet langer rechts bovenin te vinden, maar juist aan de linkerkant. Vermoedelijk zullen notificaties zich naast de tijd scharen, andere icoontjes blijven wel gepositioneerd aan de rechterkant.

Gewoon nog een audiopoort

In 2018 was het nog spannend of Samsung de audiopoort met pensioen zou sturen, veel fans van het bedrijf zijn namelijk grootgebruiker van de 3,5mm-poort. De vraag of Samsung de poort zou behouden, werd dit jaar nogmaals gesteld; tijd om weer rustig te ademen, Samsung behoudt volgens de foto’s van AllAboutSamsung de audiopoort. Verder zijn er aan de onderkant een USB-C-poort en speaker aanwezig. Of de speaker in combinatie met de luidspreker voor telefoongesprekken gebruikt wordt voor ‘dual-speakers’ is onbekend. Aan de achterkant van de Galaxy S10 en S10+ lijken er drie camera’s aanwezig te zijn in een horizontale opstelling, zoals bij de Galaxy Note 9. Recente foto’s die Evan Blass online heeft geplaatst van Speck-hoesjes bevestigen de cameraopstelling. Ook wordt daarmee bekend dat de Samsung Galaxy S10 Lite door zijn kleinere formaat ‘slechts’ twee camera’s zal herbergen aan de achterkant.

https://twitter.com/evleaks/status/1086499524456132608

Aan de vernieuwingen hangt ook een behoorlijk prijskaartje, zo zal de S10 Lite met 6 GB RAM en 128 GB interne opslag voor 779 euro in de verkoop gaan. Een basisversie van de S10 met, wederom 6 GB RAM en 128 GB interne opslag, wordt vermoedelijk verkocht voor 929 euro, terwijl de prijzen voor dit model oplopen naar 1.179 euro voor 8 GB RAM en 512 GB interne opslag. Samsung heeft met de S10+ een vanafprijs van 1.049 euro voor de eerdergenoemde basisconfiguratie, wil je 12 GB RAM-geheugen en 1 TB (1.000 GB) interne opslag, dan mag je je portemonnee nog wel even omkeren: daar betaal je namelijk een magistraal bedrag van 1.599 euro voor. Vooralsnog zijn dit enkel geruchten die via het Italiaanse TuttoAndroid zijn verschenen, net voor het MWC krijgen we vermoedelijk meer duidelijkheid over de prijzen van de toestellen in de Benelux.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business