Nieuws

Vivo Apex 2019 officieel: in-display vingerafdrukscanner voor het hele scherm en 12 GB RAM

Vivo heeft een maand voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona al zijn high-end Vivo Apex 2019 laten zien. Of, en in welke gedaante, dit toestel ooit op de markt verschijnt is niet bekend.

Vorig jaar was er tijdens het Mobile World Congress één smartphonefabrikant die ons echt wist te verrassen, dat was Vivo. 2018 was tevens het eerste jaar voor het Chinese bedrijf om aanwezig te zijn tijdens de beurs in Barcelona. Met de Vivo Apex uit de eerste generatie greep het de aandacht van veel journalisten; nooit eerder was er een smartphone verschenen met een in-display vingerafdrukscanner die het halve scherm bezette, tegelijkertijd waren de schermranden ontzettend klein. Het was ‘slechts’ een voorbode voor de daadwerkelijke versie van de Vivo Nex, die inmiddels zelfs in de Benelux te koop is. Nu het MWC weer in het vooruitzicht staat, heeft de fabrikant een nieuwe conceptversie van de Vivo Apex ontwikkeld. Hoe en of deze telefoon uiteindelijk in de winkelschappen zal verschijnen is nog niet bekend.

Vivo heeft het concept van de Apex-smartphones niet aangepast voor 2019, nog altijd ligt er een grote focus op het verwijderen van schermranden door het toepassen van technologische hoogstandjes. Een andere stap van Vivo is het terugbrengen van de unibody-behuizing, die inmiddels al jaren niet meer terug te vinden zijn op smartphones. Om dit voor elkaar te krijgen heeft de fabrikant er zelfs voor moeten kiezen om de USB-C poort weg te laten. In plaats daarvan verloopt het opladen via een aantal metalen pinnetjes aan de achterkant van de Vivo Apex 2019; helaas lijkt draadloos laden geen optie te zijn. Er mist nog meer van de Vivo Apex 2019, en dan spreek ik voornamelijk over de selfiecamera. Door de unibody-behuizing is het ook niet meer mogelijk om een uitschuifbare camera-module te plaatsen.

12 GB RAM en 5G-verbindingen

De Vivo Apex 2019 zit verder vol met technologische hoogstandjes, om maar te beginnen met de nieuwe vingerafdrukscanner in het scherm. Bij de Vivo Apex (2018) bezette de scanner ‘slechts’ een derde deel van het AMOLED-paneel, bij de Apex 2019 noemt Vivo het de technologie: “full-display fingerprint scanning”, waarmee ‘bijna het gehele scherm’ gedekt zal zijn met de vingerafdrukscanner. Het is nog niet bekend of het gaat om een ultrasonische- of optische vingerafdrukscanner, of met wie Vivo samen heeft gewerkt voor de ontwikkeling van de scanner. Tot op heden zijn enkel Goodix en Synaptics betrokken bij het ontwikkelen van optische under-display vingerafdrukscanners, terwijl onder andere Qualcomm bezig is met zijn ultrasonische scanners. Dat maakt dan ook meteen een mooi sprongetje naar de fabrikant van de SoC in de Apex 2019, het gaat namelijk om een Snapdragon 855 SoC van Qualcomm. Ook is er 12 GB RAM-geheugen aanwezig.

Daar blijft het echter niet bij met de vernieuwingen, er is namelijk ook ondersteuning voor 5G-netwerken aan boord van de Apex 2019. Qualcomm is ook daar de ondersteunende partij, die onder andere de X50-modem levert. Omdat 5G-netwerken grotere antennes vereisten heeft Vivo gebruikgemaakt van een nieuwe stapeltechniek op het moederbord. Door het toepassen van deze technologie zou Vivo tot twee keer meer ruimte krijgen, onder andere dus voor de 5G-modem en antennes. Als laatste is het nog tijd om stil te staan bij de (afwezige) speakers; om dat te ‘verhelpen’ zet Vivo “body soundcasting” in. Wat deze technologie precies in mag houden is niet bekend, maar vermoedelijk gaat de behuizing trillen om de geluidsgolven te creëren. Tijdens het Mobile World Congress zien we vermoedelijk meer van de Vivo Apex 2019 – al vermoed ik dat het toestel verder van ‘verkoopklaar’ is dan de vorige Vivo Apex…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business