Nieuws

MWC19 wordt het strijdtoneel voor vouwbare telefoons, ook Huawei heeft er één

Huawei heeft de afgelopen tijd stilletjes aan gewerkt aan een vouwbare smartphone; Richard Yu, een topman van Huawei, heeft tijdens een MWC Pre-Briefing aangegeven dat de telefoon tijdens MWC19 gelanceerd zal worden.

Het Mobile World Congress in Barcelona laat niet lang meer op zich wachten, zo weet Huawei ook. De Chinese smartphonefabrikant heeft in Beijing alvast een ‘Pre-MWC Briefing’ gehouden, de briefing was via YouTube te volgen. Tijdens de briefing heeft Huawei meer laten weten over een vouwbare smartphone die het bedrijf zal lanceren tijdens MWC19; daar komt nog bij dat het bedrijf ook druk aan de slag is gegaan om 5G-technologie gereed te maken voor consumenten, of we daar tijd het Mobile World Congress al wat over gaan horen is nog niet bekend. Vermoedelijk heeft Huawei op 24 februari aan het einde van de middag zijn persconferentie en horen we daar in elk geval meer over de vouwbare smartphone.

Huawei’s persbriefing werd gehouden door de directeur van het bedrijf, Richard Yu, die wist te vertellen dat de vouwbare telefoon tijdens het Mobile World Congress getoond zou worden. Daarmee is het de eerste keer dat Huawei een definitieve tijdlijn stelt voor het verschijnen van een vouwbare smartphone. Yu liet namelijk eerder al weten dat het bedrijf druk bezig was met een vouwbare telefoon, maar er werd enkel vermeld dat ze ermee bezig waren. Hoe de constructie er precies uit zal zien is nog niet bekend, maar we weten al wel meer over SoC die het toestel aan zal drijven. Huawei heeft er namelijk voor gekozen om zijn high-end HiSilicon Kirin 980 SoC uit augustus 2018 in het toestel te verwerken.

https://www.youtube.com/watch?v=Zwvu-jbG1Lg

Huawei laat het op een grote beurs zoals het Mobile World Congress meestal niet bij een smartphone, het kan dus zo zijn dat het bedrijf ook nog een andere smartphone laat zien. Meestal lanceert Huawei rondom maart of april zijn high-end P-series smartphones; het zou zo kunnen zijn dat de P30 Lite al tijdens het MWC19 gelanceerd wordt, terwijl we tot een later evenement moeten wachten op de P30 en P30 Pro. Dat is echter nog koffiedik kijken, maar het is en blijft interessant om te zien dat Huawei tijdens het MWC de concurrentie aan gaat met Samsung en LG, die beide vermoedelijk een vouwbare telefoon gaan tonen. Het strijdtoneel voor vouwbare telefoons wordt nu dan ook echt geopend. Of dat ook een succes zal blijken, dat is voorlopig nog niet te zeggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business