Nieuws

Facebook trekt stekker uit foto-app Moments

Gebruikte jij als een van de weinigen foto-app Moments? Facebook maakt op 25 februari een einde aan de app door een gebrek aan gebruikers.

Niet alles dat Facebook introduceert is een succes en dat was helaas ook het geval voor foto-app Moments. De socialenetwerksite liet via e-mail weten dat het op 25 februari de stekker uit het platform trekt vanwege een gebrek aan gebruikers.

Het idee achter de in juni 2015 geïntroduceerde app is nochtans zeer praktisch. Moments laat je toe om makkelijk fotoalbums te delen met familie en vrienden. Om dat voor elkaar te krijgen maakt Moments gebruik van artificiële intelligentie om andere Facebookgebruikers te herkennen, waarop je de mogelijkheid krijgt om een notificatie naar die personen te sturen en de foto’s te delen.

Best handig in praktijk dus, maar na zelf de app gebruikt te hebben is het duidelijk waarom Moments niet op veel gebruikers kan rekenen. De interface is niet meteen de meest duidelijke en je vraagt je ook steeds af wat Facebook doet met de gegevens die verzameld worden. Je geeft het bedrijf immers toestemming om je hele smartphone te scannen op zoek naar foto’s. Daar komt dan nog bij dat Google Photo’s een soortgelijke functionaliteit te bieden heeft en simpelweg beter is uitgewerkt.

Ben je een gebruiker van Moments, dan krijg je nog enkele weken de tijd om een back-up van je foto’s te maken of ze om te zetten naar een Facebook-album.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business