Nieuws

Zyxel introduceert Multy U mesh-router met stijlvolle designkeuzes

Zyxel is niet de eerste fabrikant waar je aan zou denken bij mesh-routers. Met de Multy U probeert het bedrijf een jonge doelgroep aan te spreken. Onder andere door het ‘hippe’ design, maar ook de zeer eenvoudige installatie.

Routers zijn meestal zo saai als een stuk beton. Welke router je er normaliter ook bij zou pakken, geen van de opties bieden echt een ‘fraai’ design. Bij sommige extreme routers ziet het er juist uit alsof je iets zeer futuristisch in huis hebt gehaald. In alle gevallen is het niet echt iets wat je in je woonkamer zou willen plaatsen als het niet hoeft. Zyxel biedt met zijn Multy U mesh-router een zeer compacte oplossing die er ook nog eens ‘normaal’ uitziet: ik zou deze nodes in mijn woonkamer durven plaatsen. Per node heb je een oppervlak van 12,3 x 12,3 centimeter nodig, terwijl de router slechts drie centimeter dik is; je kan de nodes ook neerzetten op de standaard. Er zit ook een lederen band bij waarmee je de nodes bijvoorbeeld aan je kapstok kan ophangen – je hebt natuurlijk wel een stopcontact nodig om de node in te pluggen…

De Zyxel Multy U is ontwikkeld met mesh-technologie.

Voor mij gaat het bij routers toch voornamelijk om hardware. Gelukkig heeft Zyxel er niet alleen een mooi designstuk van gemaakt, er zit ook hardware in. Alle nodes zijn uitgerust met drie banden, één op 2,4GHz, de andere twee banden zijn voor 5 GHz-verbindingen. Een van de 5 GHz-banden wordt constant gebruikt voor de onderlinge communicatie tussen de nodes. Zyxel geeft aan dat elke node tot 2.000 m2 kan bedienen met een maximale doorvoersnelheid van 866 Mbps over het 5 GHz-kanaal. Via het 2,4GHz-kanaal ligt de doorvoersnelheid op maximaal 300 Mbps. Overigens zijn de nodes ook via ethernet met elkaar te verbinden. Zo bespaar je de extra 5GHz-band en daarmee ook antennes. Ook kunnen nodes bijvoorbeeld verder uit elkaar staan als ze onderling bedraad met elkaar kunnen communiceren.

Zyxel ziet het als de perfecte designgerichte node voor in de woonkamer.

Het bedienen en instellen gaat via de Multy-app die vanaf de lancering van de router in de Apple App Store en Google Play Store terug te vinden is. Via de app kan je niet alleen de router instellen, je kan ook je internetsnelheden testen. Verder kan je instellen dat er notificaties verschijnen zodra nieuwe apparaten verbinding maken met het netwerk; daarbij kan je deze apparaten toegang ontzeggen. Ook krijgt de Zyxel Multy U mesh-router ondersteuning voor Amazon Alexa. Het is niet bekend of ondersteuning voor Google Assistant in de toekomst ook wordt ingeschakeld. Je hoeft overigens niet altijd via je telefoon met de router bezig te zijn, er zit namelijk ook een (uit te schakelen) LED-display op de router om de status weer te geven. Er lijken sets van één en twee nodes beschikbaar te komen vanaf februari, officiële prijzen zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business