Nieuws

DJI onderneemt actie tegen interne corruptie

Vorige week werd bekend dat DJI-werknemers schuldig bleken aan corruptie. In een open brief kondigt het bedrijf zijn toekomstige stappen aan.

De grootschalige fraude die vorige week aan het licht kwam, kostte DJI, dat voornamelijk bekend staat om zijn drones, zo’n 132 miljoen euro. Concreet hadden werknemers systematisch de prijs van componenten en grondstoffen verhoogd om daarna zelf met de winst te gaan lopen. De schuldigen werden op staande voet ontslagen, maar het verhaal krijgt nog een staartje.

In het nieuwe statement van DJI legt het bedrijf de oorzaak van de problemen deels bij de inefficiënte en niet effectieve managementprocessen. Maar dit is echter geen reden om gevallen van een overduidelijke diefstal links te laten liggen. In het belang van zijn eerlijke en hardwerkende medewerkers vindt DJI dat het deze problemen moet blootleggen en aanpakken. Hiervoor is een sterk management dan ook essentieel.

“In het verleden heeft DJI de focus gelegd op de groei van het bedrijf en niet op nieuwe interne werkingsprocessen. In feite is het essentieel om meer controle te nemen over interne processen om te verzekeren dat bedrijven kunnen blijven innoveren en groeien. Factoren elimineren die artificieel de kosten doen stijgen, kan eerst pijnlijk zijn, maar maakt de weg vrij voor een bedrijf om met de hoogst mogelijke efficiëntie te werken en zijn volledige potentieel te bereiken, terwijl het hoge ethische standaarden weet te hanteren”, aldus het statement van DJI.

In de toekomst zal DJI een leiderspositie trachten in te nemen op het vlak van de ontwikkeling van een helder beleid, heldere procedures en verwachtingen om dergelijke gevallen van diefstal tegen te gaan. Het moedigt andere bedrijven tot slot nog aan om hetzelfde te doen.

businesscorruptiedjidronefraude

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals