Nieuws

Satellietbedrijf Jeff Bezos gaat samenwerking aan met Canadese Telesat

Een beetje zichzelf respecterend technologiemagnaat heeft een eigen satellietbedrijf. Naast Elon Musk heeft ook Jeff Bezos een eigen satellietensysteem, genaamd Blue Origin, op poten gezet.

Datzelfde Blue Origin  heeft nu een deal getekend met het Canadese Telesat om een onderdeel te lanceren van een satellietconstellatie die overheden en ondernemingen wereldwijd van supersnel internet zou voorzien. Dat hebben de twee bedrijven donderdag bevestigd.

Het contract voegt een belangrijke klant toe aan het portfolio van Blue Origin. Het bedrijf wil al langer een plaatsje veroveren in de lucratieve maar overbevolkte ruimtevaartmarkt. De onthulling van hun raket New Glenn staat gepland voor 2021.

Telesat meldde in oktober vorig jaar dat het zijn eerste live breedbandtest via satelliet in een lage baan om de aarde tot een goed einde had gebracht. Het Canadese bedrijf mikt op 2022 voor het aanbieden van een constellatie van zo’n 300 satellieten.

Het netwerk van Telesat zou “de uitbreiding van 5G in een stroomversnelling brengen, de digitale kloof dichten voor rurale en moeilijk toegankelijke gebieden en zou een nieuwe prestatiestandaard opleggen voor zowel commerciële als overheidsconnectiviteit”. Dat liet het Canadese bedrijf weten in een persstatement.

Telesat is overigens niet het enige bedrijf dat aast op een plekje tussen satellietbedrijven die internet voorzien vanuit de ruimte. Zo zijn er bijvoorbeeld ook nog McLean, OneWeb en SpaceX. Het Canadese satellietbedrijf liet ook nog weten dat ze een overeenkomst hadden gesloten met Alphabet Inc, en dochterbedrijf Project Loon om een controlenetwerk uit te bouwen voor de hele constellatie.

Bezos lijkt intussen steeds meer trekjes te vertonen van die ene andere techmiljardair: afleiden van de interne keuken door een fonkelnieuwe samenwerking aan te kondigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business