Nieuws

Is dit de vouwbare smartphone van Samsung?

In een teaservideo van Samsung Vietnam was kort een vouwbare smartphone te zien. De officiële video werd snel verwijderd, maar er zijn voldoende kopieën gemaakt.

Update: Het is momenteel bekend dat de smartphone de Samsung Galaxy Fold zal heten.

Elke smartphoneproducent lijkt uit te willen pakken met een vouwbare smartphone. De Royole Flexpai heeft al laten zien hoe het niet moet met zijn zwakke prestaties en hoge prijskaartje. Andere fabrikanten doen hun uiterste best om deze trend zo goed mogelijk te presenteren. We zagen reeds een prototype opduiken bij Samsung en een teaservideo liet vandaag nogmaals een vouwbare smartphone van de Koreaanse fabrikant zien. De vraag is nu of het hier wel gaat om the real deal. Hieronder kan je alvast de video bekijken. Na 23 seconden zie je daar een vrouw een Galaxy-smartphone openvouwen.

De reacties van kijkers zijn overwegend enthousiast, hoewel er niet enorm veel te zien valt. Tegelijk stellen mensen zich de vraag of het wel gaat om een echte smartphone. De technologie die in de video getoond wordt, is namelijk niet allemaal realistisch. Een robotarm die tatoeages kan zetten en een apparaatje waarmee je smartphone een echografie kan nemen, zijn geen dingen die je binnenkort in de winkel kan verwachten.

Aan de andere kant lijkt het design overeen te stemmen met het prototype dat we al te zien kregen. Zo is er een normaal smartphonescherm aan de buitenkant en een groter tweede scherm aan de binnenkant. Het Mobile World Congress komt ook steeds dichterbij en er lekt voortdurend nieuwe informatie uit over de aankomende producten. Vaak is die informatie correct, maar dat geldt zeker niet voor alle berichten.

De vouwbare smartphone van Samsung zit er dus zeker aan te komen. Maar dat wil niet per se zeggen dat hij eruit zal zien zoals het exemplaar in deze video.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business