Nieuws

Samsung overweegt camera in stylus te verwerken

Samsung lijkt niet alleen extra camera’s aan te brengen op zijn smartphones, maar ook in de accessoires. Zien we binnenkort een stylus met camera?

2018 was het jaar waarin fabrikanten zoveel mogelijk camera’s in een smartphone probeerden te verwerken. Een dubbele camera achteraan was niet meer spectaculair genoeg, dus zagen we bij Samsung o.a. de Galaxy A9, een exemplaar met vier camera’s achteraan. In de toekomst lijkt het bedrijf nog een stapje verder te willen gaan door een camera aan te brengen in de stylus die je o.a. kan gebruiken bij recente Note-modellen.

Samsung lijkt al langer zijn zinnen te hebben gezet op dit plan, aangezien het patent dateert van februari 2017. Twee jaar na datum is het patent goedgekeurd, zo ontdekte Patently Mobile. De stylus zou dan gebruik kunnen maken van de ingebouwde Bluetooth om verbinding te maken met de smartphone.

Bron: Patently Mobile

Een camera in een stylus heeft zeker voordelen, maar het is niet zeker of Samsung dit überhaupt zal verwezenlijken. Door de camera hier aan te brengen, wordt het o.a. mogelijk om vrijer foto’s te maken en dit mét optische zoom. Aan de ene kant gebeurt het vaker dat zulke patenten niets meer doen dan stof verzamelen. Aan de andere kant vielen de smartphoneverkopen bij Samsung nogal sterk tegen in 2018, waardoor een eyecatcher zoals deze stylus misschien wel de redder in nood is voor het bedrijf.

Een reactie van Samsung zelf ontbreekt voorlopig nog.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business