Nieuws

Gmail verwijdert dagelijks 100 miljoen extra spamberichten met AI

Je hebt het waarschijnlijk niet gemerkt, maar Gmail is net dat beetje beter geworden in het detecteren van spam dankzij de implementatie van TensorFlow.

Spam, het is een hoogtechnologisch kat-en-muisspelletje geworden tussen zij die het versturen en de e-mailproviders die het willen blokkeren. Om de concurrentie steeds een stapje voor te zijn, wordt er vandaag de dag gebruik gemaakt van artificiële intelligentie en meer bepaald machine learning. Zo ook bij Google, dat op zijn Cloud-platform aankondigde dat het door het gebruik van hun eigen tool TensorFlow momenteel 100 miljoen extra spamberichten per dag detecteert in Gmail.

TensorFlow is een open-source softwaretool die in 2015 ontwikkeld werd door Google Brain, het Google-team dat zich richt op onderzoek naar artificiële intelligentie. Door de toevoeging van deze tool kan Gmail snel ingewikkelde vormen van ongewenste e-mail detecteren, waaronder spam in de vorm van afbeeldingen, met verborgen content en zelfs berichten van nieuwe domeinen die exact met dat doel gecreëerd zijn.

Vandaag heeft Gmail zo’n 1,5 miljard gebruikers elke maand en gebruiken 5 miljoen bedrijven de e-mailclient in hun werkomgeving. Is 100 miljoen berichten dan zo veel? Misschien niet, maar Google laat weten dat het momenteel al 99,9 procent van spam kan identificeren en dat 100 miljoen dus veel belangrijker is dan een druppel op een hete plaat. Google zorgt op deze manier trouwens ook voor meer persoonlijke spamfilters in Gmail en het is een proces dat dankzij AI over tijd steeds zal blijven groeien.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business