Met de Samsung Galaxy S10-serie in aantocht krijgen ook de Gear Icon X’s een vernieuwing. Zo gaan ze voortaan door het leven als de Galaxy Buds en krijgen ze een nieuw design … inclusief draadloos opladen vanaf de Galaxy S10-smartphones.

Advertentie

Samsung is al een langere tijd bezig om nieuwe Galaxy Buds te ontwikkelen als opvolger voor de Gear Icon X’s uit 2016 en 2018 respectievelijk. Eerder was bij de smartwatch al een naamswijziging te zien naar de ‘Samsung Galaxy Watch’, in plaats van de ‘oude’ Gear-naamgeving. Als de draadloze earbuds de nieuwe naamgeving hebben gekregen is de missie van Samsung afgerond, andere Gear-producten had het bedrijf namelijk niet op de markt. Het vermoeden gaat nu dat Samsung de Galaxy Buds tijdens het Mobile World Congress zal tonen. De onthulling moet echter al plaatsvinden, op 20 februari tijdens Samsungs eigen ‘Unpacked-evenement’. WinFuture heeft een foto van de nieuwe draadloze earbuds in zijn bezit die een belangrijke functie laten zien: draadloos laden van de earbuds in de meegeleverde case.

Samsung Galaxy Buds - Galaxy S10
Beeld: WinFuture (@rquandt) / Samsung Galaxy Buds met draadloos opladen.

Het is niet de eerste keer dat er berichten verschijnen over de Galaxy Buds. Zo werd eerder al duidelijk dat ze bij de FCC waren gepasseerd, waardoor we inmiddels weten dat de earbuds uitgerust zijn met Bluetooth 5. Over andere functies en het design bleef de informatievoorziening echter schaars. Met de afbeeldingen van WinFuture (@rquandt) is dat niet langer het geval. De website met een vrijwel vlekkeloze reputatie toont ons de nieuwe Galaxy Buds in volle glorie. Om te beginnen lijkt het design van de case te zijn gewijzigd, waar het voorheen een referentie moest zijn naar de navigatieknoppen op een smartphone, zijn die knoppen inmiddels verdwenen op de case. Enkel het led-lampje is nog overgebleven om realtime het batterijpercentage van de case aan te kunnen geven.

Reverse wireless-charging

Het ledje zal ook te allen tijde aanstaan bij het opladen van de case. Iets wat voortaan op een speciale manier kan gebeuren. Als de persrender moet dienen als een informatieve afbeelding, dan zal de case voorzien zijn van draadloos opladen. Tegelijkertijd ontstaat er het vermoeden dat de Samsung Galaxy S10-sersie voorzien zal zijn van ‘reverse wireless-charging’. Vermoedelijk kan je er niet alleen de Galaxy Buds mee opladen, maar ook andere smartphones. Een functie die je waarschijnlijk éénmaal uit zal proberen, en vervolgens niet meer gebruikt. Natuurlijk is het een leuk idee, zeker met de draadloze earbuds, maar het is gewoon een zeer inefficiënte manier van opladen. Daarnaast is het vrijwel onmogelijk om op een menselijke manier je telefoon te gebruiken. Tenslotte lijkt het design van de earbuds zelf niet te zijn gewijzigd, al zullen we daar op 20 februari wel meer over te weten komen…

Advertentie