Vivaldi 2.3 auto stacking tabs

Vivaldi lanceert update 2.3 van zijn populaire browser, deze update brengt het automatisch stapelen van tabs, verbeteringen voor de adresbalk en meer.

Vivaldi, de populaire browser die net als Chrome op het Chromium-platform gebouwd is, heeft zonet zijn eerste update van 2019 voorgesteld. Vivaldi onderscheidt zich al langer dankzij zijn handige manier om verschillende tabs te stapelen. Vanaf Vivaldi versie 2.3 komt daar nu ook het automatisch stapelen van deze tabs bij.

Vivaldi werd gelanceerd in 2016 en is opgericht door Jon von Tetzchner. De naam zegt je misschien niets, maar von Tetzchner stond eveneens aan de wieg van de bekende Opera-browser. Toen daar echter besloten werd om niet langer de Presto-layout te gebruiken, kwam er veel commentaar van gebruikers en besloot von Tetzchner om een eigen alternatief te lanceren.

Grote schoonmaak in je browser

Momenteel is de browser dus aan versie 2.3 toe. De voornaamste toevoeging is automatische Tab Stacking. Voordien hadden gebruikers al de mogelijkheid om tabs over elkaar te slepen en hen zo te stapelen, een geweldige oplossing voor zij die vaak tientallen tabbladen hebben open staan (waaronder meerdere TechPulse-redactieleden). Nieuwe tabs verschenen echter nog steeds buiten die verzameling, maar daar komt vanaf nu dus verandering in. Wie wil, kan in de instellingen Tabs > Positie nieuwe tab > In tabgroep met verwante tabs inschakelen en nieuwe tabs (via Shift+ klik of Ctrl+klik) worden dan mee verzameld in de huidige tabgroep.

Sneller naar bekende websites met Vivaldi

Ook in de adresbalk komen we nieuwe functies tegen, want daar krijg je vanaf nu een samenvatting te zien van websites die je vaak bezocht hebt, op basis van datgene dat je in de zoekbalk typt. Dit in verhouding met andere browsers die gewoon een onduidelijk overzicht geven van websites die het beste matchen. De functie kan ingeschakeld worden via instellingen en daar Adresbalk > Uitklapmenu adresveld > Veelbezochte pagina’s weergeven.

Vivaldi 2.3 update adresbalk

Ingebouwde screenshotfunctie

Tenslotte brengt versie 2.3 ook nog een update voor de ingebouwde screenshot-tool van Vivaldi. Deze is op zich al heel handig, maar nu kunnen er ook aangepaste namen gebruikt worden om de screenshots te benoemen. De tool zelf vind je rechtsonder in je browser terug bij het camera-icoontje en de instellingen vind je via Webpagina’s > Schermopname.

 

Gerelateerde artikelen

7 handige tips om je browser op te schonen

Je browser is je toegangspoort tot het internet, maar na maanden surfen zie je vaak door het bos de bomen niet meer. Tijd voor een schoonmaakbeurt.