Huawei P30 P30 Pro - 2019

Huawei maakt zich op voor het Mobile World Congress, maar is ondertussen ook al druk met een eigen lancering in maart. Huawei zal daar de Huawei P30 en P30 Pro tonen, waarvan het design nu al is uitgelekt.

Woensdag werd bekend dat de Huawei P-series voor 2019 in maart worden gelanceerd, in Parijs om precies te zijn. Eerder werd er nog gedacht aan een onthulling tijdens het Mobile World Congress; al zal het tijdens de jaarlijkse conferentie waarschijnlijk toebehouden zijn aan de vouwbare 5G-smartphone. Wel kunnen we alvast smullen van het nieuwe design voor de Huawei P30 en P30 Pro. Spigen heeft via zijn websites namelijk alvast hoesjes voor de smartphones online gezet. Daarmee is het bedrijf niet de eerste: Olixar, een onderdeel van het Britse MobileFun, heeft al een tijdje de hoesjes online staan. Nu de twee fabrikanten een vergelijkbaar design tonen, is de kans groter dat het om het definitieve design van de twee high-end smartphones gaat. Wat opvallend is, is het (relatief) grote verschil in cameraopstelling.

Huawei P30 Pro - 1
Beeld: Spigen / Huawei P30 Pro

Waar de Huawei P30 Pro namelijk de beschikking lijkt te krijgen over vier camerasensoren, moet de P30 het stellen met drie sensoren. Net zoals bij de Huawei P20 en P20 Pro staan de camera’s in horizontale opstelling, al mist de ‘losse’ sensor zoals we dat hebben gezien bij de P20 Pro. Verder zit de flitser bij de P30 onder de camerasensoren, terwijl deze bij de Huawei P30 Pro rechts van de sensoren is geplaatst. Aan de voorkant lijkt het verschil tussen de twee toestellen vrij klein, maar schijn bedriegt. Het is lastig om de schermranden te beoordelen, maar ze lijken bij de P30 Pro toch net wat kleiner te zijn, zowel aan de onder- als bovenkant. Over de bovenkant gesproken, daar zit voor beide toestellen een waterdruppel-notch. Voor de P30 Pro is er bovenin een inkeping gemaakt in het hoesje. Vermoedelijk zitten er daar in de schermrand nog extra sensoren weggewerkt, bijvoorbeeld voor gezichtsherkenning.

Huawei P30 - 1
Beeld: Spigen / Huawei P30

Jack terug van pensioen?

Wat verder nog mist aan de voor- en achterkant van de toestellen is een vingerafdrukscanner. Bij de lancering van de Huawei Mate 20 Pro had het toestel al een vingerafdrukscanner onder het scherm, al kreeg de ‘goedkope’ Mate 20 geen in-display vingerafdrukscanner. Vermoedelijk brengt Huawei in 2019 de nieuwe vingerafdrukscanners naar beide toestellen in de P-serie. Aan de onderkant van de P30 lijkt er verder weer ruimte te zijn voor een audiopoort, al zou er ook ruimte kunnen zijn voor een tweede USB-C-poort. Wil je de duurste variant, dan krijg je helaas niet de beschikking over de ‘extra’ poort. Let wel, alles wat Spigen heeft geplaatst mag je gerust met een korreltje zout nemen. Het bedrijf heeft eerder al correcte hoesjes voor de Pixel-toestellen gecreëerd op voorhand, dus het zou kunnen kloppen, maar zeker weten doen we nooit.