Nieuws

Google Chrome voor Android is een stapje dichterbij een donker thema

Google Chrome is momenteel nog bijna geheel wit; niet fijn als je ’s avonds nog je telefoon zou willen gebruiken. Nog voor de komst van Android Q lijkt de browser voorzien te worden van een donker thema.

Met de komst van een donker thema naar Android Messages en YouTube werd het al duidelijk dat Android binnen afzienbare tijd ook een donker thema zou krijgen. Overigens voegde Google met de komst van zijn Pixel-smartphones ook al een gedeeltelijk donker thema toe aan het besturingssysteem. Het nieuwe thema van Android Q moet daarentegen alle systeemelementen een donker thema geven. Ook apps moeten voorzien worden van een donker thema dat mee zal kleuren met het systeemthema. Google Chrome is een van de volgende kandidaten die door de zoekgigant voorzien zal worden van een donker thema. 9to5Google laat in een bericht weten dat het aanwijzingen heeft dat de werkzaamheden daarvoor inmiddels zijn begonnen.

Momenteel moet je je nog in het betakanaal bevinden om een glimp op te vangen van het niet al te donkere thema. Vanaf Google Chrome Beta 73 merkte 9to5Google op dat verschillende overlay-menu’s in het ‘donker’ te zien zijn. Zwart is het niet, maar het komt overeen met de themakleur die Google eerder voor zijn apps heeft gekozen. Je hebt overigens niet alleen Google Chrome versie 73 nodig. Je moet namelijk ook een Google Pixel-smartphone met Android Pie hebben om de ‘night mode’ in te schakelen. Daarmee wordt je notificatiepaneel ook donker, en is je applade voortaan grijs in plaats van wit. Andere Google-apps kleuren voorlopig nog niet automatisch mee.

Beeld: 9to5Google / Het overlay-menu is voortaan donker. Tekst is nog niet even gemakkelijk te lezen.

Wanneer Google precies van plan is om de volledige donkere modus uit te rollen, is nog onbekend. Nu er al details verschijnen in een betaversie van de app zal het echter niet lang meer duren. Als eerste zal de donkere modus wel volledig verschijnen in de beta-app, alvorens alle gebruikers van (stabiele) Google Chrome browser op Android toegang krijgen tot het thema. Wanneer dat precies het geval zal zijn, is nog niet bekend. Je kan er echter wel op inzetten dat Google voor zijn developersconferentie, Google I/O 2019, het donkere thema uit zal rollen. Tegen die tijd zullen er waarschijnlijk ook meer functies van Android Q uitlekken, zoals de beveiligings- en privacymaatregelen die eerder al zijn uitgelekt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business