Nieuws

Activision Blizzard begint ontslagronde

Storm bij Blizzard. Ondanks uitstekende kwartaalcijfers zal het bedrijf bijna 800 jobs schrappen.

Een succesvolle periode betekent niet altijd dat alle jobs veilig zijn. Neem nu Activision Blizzard, de uitgever van onder andere Call of Duty: Black Ops 4 en Overwatch die onlangs de beste kwartaalcijfers in de geschiedenis van het bedrijf kon voorleggen. Toch start het bedrijf nu een ontslagronde waarin honderden medewerkers hun job zullen verliezen.

Volgens Variety zou het gaan om 755 gedupeerde medewerkers, wat overeenkomt met 8 procent van het volledige personeelsbestand. Het bedrijf heeft dan wel records gevestigd, maar is toch slachtoffer van te hoge verwachtingen van analisten. “Onze financiële resultaten van 2018 waren dan wel de beste in onze geschiedenis, maar we hebben niet opgeleefd naar ons potentieel”, zegt Activision Blizzard CEO Bobby Kotick in het financiële rapport. “Om ons te helpen ons volledige potentieel te bereiken, hebben we enkele belangrijke leiderschapswijzigingen doorgevoerd”, voegt hij toe.

Tussen de gedupeerden zou het voornamelijk gaan om medewerkers die niet betrokken zijn bij gameontwikkeling. De ontwikkeling van games zou dus niet getroffen worden door de ontslagen. Sterker zelfs, de ontwikkelaar wil extra personeel aannemen voor de ontwikkeling van zijn belangrijkste franchises zoals Call of Duty, Diablo en Overwatch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business