Nieuws

Windows 10 19H1-update wijst op mogelijk voortbestaan Microsoft Paint

Microsoft Paint wordt al sinds twee jaar met uitsterven bedreigd door zijn opvolger, Microsoft Paint 3D. Nieuwe aanwijzingen in de Windows 10 19H1-update wijzen misschien op een langer voortbestaan.

Als je snel even een afbeelding moet bewerken blijft Microsoft Paint een van de gemakkelijkste apps om deze taak mee uit te voeren. Sinds een lange tijd is ook Microsoft Paint 3D beschikbaar, een app die de originele versie van Paint moet vervangen. Al voor langere tijd wordt er gesproken over wanneer de app moet verdwijnen; zo’n twee jaar geleden liet Microsoft weten definitief het besluit te hebben genomen om Paint te verwijderen. Sindsdien ontvangen gebruikers van de Paint-app een notificatie dat Paint zal verhuizen naar de Microsoft Store. Toch heeft het er alle schijn van dat er een gedachtewisseling heeft plaatsgevonden, vanaf de Windows 10 19H1-update is de melding namelijk verdwenen.

Paint 3D als opvolger..

Paint 3D was bij zijn ontvangst eigenlijk al afgeschreven. Veel gebruikers zijn in de loop der jaren gehecht geraakt aan de Paint-app. Paint 3D biedt functies die gebruikers niet aanspreken, zo kan je bijvoorbeeld 3D-objecten bewerken en of toevoegen. Tegelijkertijd kan je deze afbeeldingen dan ook in 3D opslaan. De opgeslagen modellen kunnen gebruikt worden in Microsofts Mixed Reality Viewer, of met een 3D-printer geprint worden. Functies die je niet in Paint zou verwachten, en daarmee de app ook moeilijker maken dan nodig. Paint is juist geliefd onder gebruikers die snel iets moeten bewerken. Gelukkig word je voorlopig nog niet verplicht om een keuze te maken, zo blijkt uit een bericht van MsPowerUser.

Beeld: TechPulse / Melding in Microsoft Paint over nabije verdwijning naar de Microsoft Store.

MsPowerUser gaat uit van een tweet van Aggiornamenti Lumia die een screenshot toont van Paint in twee verschillende Insider Previews van Windows 10 19H1. In de bovenste screenshot is te zien dat de ‘Product Alert’, waarmee gebruikers werden gewaarschuwd voor het verdwijnen van Paint, niet langer aanwezig is. Gezien de melding al twee jaar aanwezig is en plots niet meer in de app staat, toont dat wel aan dat Microsoft mogelijk van mening is veranderd. In principe bestaat Paint nu ook al zonder problemen naast Paint 3D, dus waarom gebruikers tegen het verkeerde been schoppen door de app te verwijderen? In maart begint de Windows 10 19H1-update met uitrollen, vermoedelijk horen we tegen die tijd meer over de status van de overmatig populaire app…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business