Nieuws

Ford presenteert het slimme Lane-Keeping Bed

Ford mag dan wel een bekende autofabrikant zijn, maar het gaat zijn boekje al eens graag te buiten. Ditmaal doet het dit in de vorm van een slim bed.

Aan het einde van de dag zijn we allemaal blij dat we weer in ons geliefde bedje kunnen kruipen, al dan niet samen met onze partner. Als die partner in de loop van de nacht dan plots alle ruimte van het bed inneemt, waardoor jij aan het randje van de afgrond terechtkomt, ben je daarentegen minder blij. Ford – ja, de autofabrikant – toont nu hoe het zijn technologie kan gebruiken voor het slimme Lane-Keeping Bed dat dit probleem kan verhelpen.

Ford maakt hiervoor gebruik van zijn rijhulpsystemen, die verwerkt zitten in het bed. In de matras zitten daarnaast druksensoren die aangeven of een persoon zich in zijn slaap verplaatst naar de andere kant van het bed. Als dit zo is, dan rolt het bed hem/haar met behulp van lopende banden terug naar zijn/haar eigen helft van het bed. In de praktijk ziet het er dan uit zoals in onderstaande video.

https://youtu.be/yfSYjbODGUc

Het Lane-Keeping Bed zal je tot slot niet aantreffen in winkels. Ford heeft namelijk al eerder dergelijke uitvindingen getoond om te visualiseren hoe zijn autotechnologie werkt en wat mogelijke toepassingen ervan zijn. In dit geval wordt hetzelfde systeem van het Lane-Keeping Bed gebruikt in de rijhulpsystemen van Ford die het stuurwiel kunnen bedienen als je dreigt onbedoeld je baanvak te verlaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business