Samsung Galaxy Wearables - Featured

Naast de Samsung Galaxy S10-serie staat ook de vernieuwing van zijn smartwatch-lineup op de planning. Het wil nu net zo zijn dat deze gehele lineup via de Galaxy Wearable-app is uitgelekt...

Ooit een lekkende waterleiding gezien? Dat is precies waar Samsung mij nu aan doet denken. Er lijkt nog geen loodgieter langs te zijn gekomen, want de lekken blijven zich verspreiden. Inmiddels staat alle informatie over de Samsung Galaxy S10 al op papier, letterlijk. En, alhoewel ons dat al meer dan voldoende leek om uit te laten lekken, gaat Samsung nog een stapje verder. Het bedrijf heeft via zijn eigen Galaxy Wearable-applicatie namelijk de nieuwe Galaxy Watch Active en de Galaxy Buds uit laten lekken – ook de Galaxy Fit/Galaxy Fit E hadden we nog niet eerder voorbij zien komen. Alle nieuwe fitness-gerichte producten zullen waarschijnlijk op woensdag 20 februari op het podium verschijnen tijdens Samsungs ‘Unpacked’ evenement.

Samsung Galaxy Wearables App - 1
Beeld: Samsung / Galaxy Wearable-app met de drie nieuwe fitness-gerichte producten.

Bij het openen van de vernieuwde Galaxy Wearable-app, die voorheen nog door het leven ging als de Gear Wearable-app, zijn de drie toevoegingen direct te spotten. De update werd als eerste gespot door Twitter-account SamCentralTech. In de app krijgen we al direct te zien dat de Galaxy Watch Active een behuizing mee zal krijgen van 40mm. Net zoals bij de eerdere lekken mist de roterende rand; hoe Samsung dat precies op zal lossen in Tizen is nog niet bekend. Welke kleuren de smartwatch precies zal verschijnen is ook nog niet bekend; de Chrome-kleur is al eerder in elk geval al bevestigd door 91Mobiles, en nu dus ook door de Galaxy Wearable-app.

Samsung Galaxy Fit en Fit E

Iets naar onder vinden we de Galaxy Fit en Fit E terug. Het lijkt te gaan om opvolgers van de huidige Gear Fit 2 en Fit 2 Pro, al is er nog vrij weinig bekend over de smartwatches/activiteitentrackers. Uit een recentelijk bezoek bij Bluetooth SIG valt helaas ook vrij weinig informatie te halen, anders dan dat de activiteitentrackers de beschikking zullen krijgen over Bluetooth 5.0. Dan blijft er nog een product over, de Samsung Galaxy Buds, als opvolger van de Gear Icon X’. Samsung heeft niet alleen het uiterlijk van de case aangepast, maar biedt ook draadloos opladen, bijvoorbeeld met de ‘Wireless reverse charging-technologie’ van de Galaxy S10-serie. De verschillen voor de earbuds zelf lijken vrij klein te zijn. Welke kleuren er uiteindelijk voor de Galaxy Buds beschikbaar zullen zijn, naast de ‘witte’ variant, is afwachten tot het evenement aanstaande woensdag.