MWC 2019 Energizer - P18K Pop - 2

Ooit een telefoon gehad waarmee je 90 uur kon bellen, 100 uur muziek mee kon luisteren, of juist 48 uur video mee kon bekijken? Juist, de Energizer P18K Pop brengt precies dat, verpakt in een identiteitscrisis.

Advertentie

Energizer staat in mijn gedachten nog altijd bij als de fabrikant van batterijen en powerbanks. Toch is dat niet volledig het geval meer; het Franse Avenir Telecom bezit namelijk rechten op de merknaam voor het produceren en uitbrengen van smartphones. Energizer zal in Barcelona tijdens het Mobile World Congress voor het eerst aanwezig zijn om smartphones uit de doeken te doen. Een van deze toestellen is de Energizer P18K Pop; onderhuids is het eigenlijk een enorme batterij, er zit namelijk een 18.000 mAh batterij in, een nog niet eerder vertoonde capaciteit in een smartphone. Intern is het overduidelijk een midrange smartphone die gericht is op zijn uithoudingsvermogen. En, een ‘first’ voor het segment, de selfiecamera’s schuiven uit de behuizing om notches te overkomen.

Energizer P18K Pop - 1

Laten we maar bij de voorkant van het toestel van start gaan, daar zit een 6,2-inch-scherm met een resolutie van 2.280 x 1.080 (Full-HD+). De beeldverhouding ligt, zoals we de afgelopen jaren gewend zijn, op 19:9, ondanks dat er geen notch aanwezig is. Dat is namelijk wat de voorkant zo speciaal moet maken, zijn ‘randloze’ uiterlijk. Hoe klein de randen daadwerkelijk zullen zijn is niet te zeggen, persrenders vertellen niet altijd de werkelijkheid… Bovenin het scherm vinden we nog de opening voor de speaker. Als de camera niet in gebruik zijn krijg je daarmee een zeer nette voorkant. Pas als je in de camera-applicatie de wissel maakt naar de selfiecamera zal de module uitschuiven. Voor de selfiecamera’s heeft Energizer de keuze gemaakt voor een 16 + 2 MP-combinatie, waarbij de 2 MP-camera gebruikt wordt om ‘diepte’ te meten.

Is het een batterij, of een smartphone?

Toen ik voor het eerst las over de Energizer P18K Pop moest ik direct denken aan een batterij met een identiteitscrisis. Waar een smartphone normaliter een batterij heeft van rond de 3.000 tot 4.000 mAh, heeft Energizer gekozen voor 18.000 mAh-variant. Met de batterij kan je volgens Energizer tot 90 uur bellen (wie belt er 90 uur?!), 100 uur muziek luisteren of 48 uur video’s bekijken. Dat wordt ook mogelijk gemaakt door de hardware die Energizer heeft verkozen voor de P18K Pop. Er is namelijk een MediaTek Helio P70 SoC aanwezig, tezamen met 6 GB RAM en 128 GB interne opslag. Nog wel een belangrijke vermelding, het opladen verloopt via de USB-C-poort met 18W. Energizer zou het toestel deze zomer op de markt brengen, prijzen zijn er nog niet. 

Advertentie