Nieuws

Samsung beëindigt productie Blu-ray-spelers in VS

In de tijd van videostreaming zou je nog vergeten dat er zoiets is als een Blu-ray-speler. Bij Samsung zal je er alvast niet veel meer van horen.

Enkele jaren geleden rende iedereen nog naar de winkel om zo snel mogelijk de dvd van zijn of haar favoriete film te kunnen kopen. Daarna verschenen de Blu-rays die een betere kwaliteit konden aanbieden dan de dvd’s, maar hun glorietijd was van korte duur. Met de opkomst van videostreamingdiensten zoals Netflix raakten fysieke discs al snel verouderd. Samsung lijkt zich ook bewust van de dalende populariteit van de Blu-ray en heeft daarom besloten om zijn productie van Blu-ray-spelers in de VS bijna volledig stop te zetten.

Amerikaanse nieuwswebsite Forbes vernam dit van Samsung en daarna vernam ook CNET hetzelfde van een woordvoerder van het bedrijf: “Samsung zal niet langer nieuwe Blu-ray- of 4K Blu-ray-spelers introduceren op de Amerikaanse markt.”

Een volledige stop lijkt het niet zijn, hoewel die mogelijkheid zeker wel bestaat voor de komende jaren. Het statement is namelijk alleen van de toepassing op de VS en zegt bovendien niets over de bestaande Blu-ray-spelers. Voorlopig staan er nog modellen in de winkelrekken, maar er is niet meteen vraag naar nieuwe exemplaren.

Hoelang de Blu-ray-technologie het nog kan volhouden, is tot slot moeilijk in te schatten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business