OnePlus Google Duo

Voor iOS-gebruikers is het een evidentie dat ze naar Facetime grijpen om (video)gesprekken te voeren. Voor Android-gebruikers ligt het echter wat lastiger. Steeds vaker wint Google Duo aan populariteit. Die populariteit zal vermoedelijk nog meer stijgen nu OnePlus de functionaliteit dieper wil integreren binnen hun besturingssysteem.

In 2018 voerde OnePlus een onderzoek onder OnePlus-gebruikers in India. De bedoeling was vooral om te polsen naar hoe zij videogesprekken ervaren. Google Duo kwam naar voren als de beste keuze betreffende gesprekskwaliteit. Naar aanleiding van dit resultaat wil OnePlus Google Duo integreren als ingebakken functie voor videogesprekken op OnePlus-apparaten.

De functionaliteit zal uitrollen via OxygenOS 9.0.12 op de OnePlus 6, en OxygenOS 9.0.4 voor de OnePlus 6, 5 en 5T en uiteindelijk ook de OnePlus 3 en 3T met de Android Pie update. De functionaliteit zorgt ervoor dat de Google Duo gespreksfunctionaliteit meteen oproepbaar is via andere functionaliteiten zoals de oproeplijst, contactlijst, de toetskiezer en berichten-app.