Nieuws

Netflix brengt einde aan Marvel-series door Disney+

Jessica Jones en The Punisher zijn niet meer. Netflix zal geen nieuwe Marvel-reeksen produceren want Disney wil ze zelf brengen op Disney+.

Na Daredevil, Luke Cage, Iron Fist en The Defenders, heeft Netflix nu ook de stekker getrokken uit Jessica Jones en The Punisher, de laatste twee overlevende Marvel-series op het platform. Het einde komt er omdat Disney deze grote namen zelf wil gaan aanbieden op streamingdienst Disney+, die later in 2019 gelanceerd wordt.

Netflix werkte vijf jaar samen met Marvel, wat in april 2015 resulteerde in Daredevil, de eerste van zes verschillende series waarin de personages nauw met elkaar verbonden waren. Aan de samenwerking komt nu dus officieel een einde en fans zullen vaarwel moeten zeggen tegen hun favoriete superhelden na het verschijnen van Jessica Jones seizoen 3 later dit jaar.

Dat geen van deze reeksen vernieuwd werd voor een extra seizoen kwam bij niemand als een verrassing. Toen Luke Cage en Iron Fist  in oktober gecancelled werden en Daredevil daarop volgde in november, werd het snel duidelijk waarom. Disney kondigde begin november namelijk Disney+ aan, een eigen streamingdienst, en stak het niet onder stoelen of banken dat het daarop vooral eigen content gaat aanbieden. Marvel is nu eigendom van de Walt Disney Company. Naast Marvel zal je ook alles dat te maken heeft met Star Wars van Netflix zien verdwijnen en het is ook het einde van een verzameling klassieke Disney-films.

Omdat deze Marvel-series in een samenwerking geproduceerd werden, zullen fans de reeds bestaande seizoenen wel nog op Netflix kunnen blijven kijken. Voor mogelijke vervolgen zal je echter een abonnement op Disney+ (of Hulu, dat met The Runaways ook een Marvel-show heeft) moeten nemen. De kans dat die er komen is trouwens vrij groot, want Jeph Loeb van Marvel Television hintte er sterk naar in zijn dankbrief gericht aan de fans. Afwachten dus.

“Our Network partner may have decided they no longer want to continue telling the tales of these great characters… but you know Marvel better than that.”

Excelsior!

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business