Nieuws

Huawei zal zijn P30 en P30 Pro op 26 maart in Parijs lanceren

Huawei heeft op dinsdag een video op Twitter geplaatst voor zijn high-end P30-series smartphones. Per eind maart verschijnen de opvolgers van de Huawei P20 en P20 Pro tijdens een evenement in Parijs.

Via een Poolse website had Huawei eerder al bevestigd zijn nieuwe high-end smartphoneserie in maart te onthullen. Toentertijd bleef een specifieke datum achterwege, maar een tweet van Huawei brengt daar nu per direct een einde aan. Huawei plaatste ook een zeer specifieke video bij de tweet, die niet zo goed weet te ‘verbergen’ dat de fabrikant zich met de P30-series zal richten op zoom-mogelijkheden. Huawei’s huidige high-end smartphone, de Mate 20 Pro, kan bijvoorbeeld tot driemaal ‘optisch’ zoomen. OPPO zal tijdens het Mobile World Congress echter later zien dat tienmaal optische zoom ook mogelijk zal zijn. Of Huawei dit weet te evenaren, dat zal moeten blijken tijdens het evenement op 26 maart.

Het is overigens geen verrassing dat Huawei zijn P30-series zal positioneren als de smartphone voor menig foto-enthousiasteling. Voor de Huawei P30 Pro gaat de verwachting dat er vier camera’s aanwezig zullen zijn aan de achterkant, terwijl de P30 het moet doen met drie camera’s. In beide gevallen zullen ze aan de rechterkant verticaal georiënteerd worden. Verder is het nog verrassend stil omtrent de P30-series. Bij afgelopen onthullingen lekte er altijd van tevoren al een hoop beelden uit, wat nu dus nog niet het geval is. Natuurlijk duurt het ook nog wel even: MWC moet zelfs nog van start gaan. Bij de Mate 20 en Mate 20 Pro kwamen de geruchten ook pas echt van de grond na IFA in Berlijn. Een detail kan alvast afgevinkt worden: qua SoC verwachten we dat er een HiSilicon Kirin 980 aanwezig zal zijn.

Over evenementen gesproken, Huawei zal wel aanwezig zijn tijdens het MWC. In plaats van een high-end toestel, zullen we Huawei’s eerste (vouwbare) 5G-smartphone zien. Daarmee komt de Chinese fabrikant in dezelfde week als zijn concurrent, Samsung, met een vouwbare smartphone. Wat Huawei precies zal laten zien is nog afwachten tot zondag, er is namelijk nog geen afbeelding of specificatie van het toestel gelekt. TechPulse zal afreizen naar Barcelona om nieuwsverslagen te brengen vanaf Huawei’s evenement op zondag 24 februari. Natuurlijk zullen we ook veel meer laten zien, waaronder het nieuwe toestel van Nokia, en we zullen een bezoek brengen aan de Qualcomm-stand om de 5G-smartphone van OnePlus te zien. Stay tuned!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business