Nieuws

[Job] CAD tekenaar bouwkunde

Als CAD tekenaar bouwkunde ondersteun je samen met het team Technical Innovation de andere technische afdelingen van het Havenbedrijf.

Je loopbaan bij het Havenbedrijf

In de Antwerpse haven gaan cargobehandeling, industrie en logistiek hand in hand. Antwerpen huisvest bovendien de grootste chemische cluster in Europa. De meest vooruitstrevende experten komen er samen voor de veilige opslag, behandeling en distributie van oliën, chemische producten en gassen. Het Havenbedrijf Antwerpen speelt een belangrijke ondersteunende rol in die activiteiten.

Verder beheert het Havenbedrijf de infrastructuur en gronden van de Antwerpse haven, leidt het schepen door veilige waters en zorgt het wereldwijd voor naamsbekendheid.

 

CAD tekenaar bouwkunde

Klik hier om te solliciteren op deze job

 

Jouw uitdaging

Als CAD tekenaar bouwkunde ondersteun je samen met het team Technical Innovation de andere technische afdelingen van het Havenbedrijf.

Onze uitdagingen als team

Deze ondersteuning gaat van het uitwerken van eenvoudige schetsontwerpen tot het opmaken van volledige uitvoeringsplannen incl. rekennota’s en dit in verschillende disciplines zoals; bouwkunde, mechanica, en elektriciteit. Het documenteren en up-to-date houden van plannen van bestaande constructies en installaties hoort er bij. Als team zijn we ook continu op zoek naar nieuwe technologie en innovatieve manieren om onze interne en externe klanten te helpen en onze eigen processen te optimaliseren.

Je uitdagingen in je rol als CAD tekenaar bouwkunde

 • Je bent deel van een team tekenaars en je werkt samen aan de uitwerking van vaak complexe, maar hierdoor zeer boeiende projecten. Ook kleinere opdrachten, zoals presentatie tekeningen en omgevingsvergunningen behoren tot je takenpakket
 • Je werkt met het CAD-programma correcte, kwalitatief hoogstaande tekeningen (constructies, gebouwen, …) en voorontwerpen uit overeenkomstig de wettelijke richtlijnen en de wensen van de opdrachtgever
 • Je bestudeert schetsen en tekeningen en verzamelt ontbrekende gegevens om de CAD-tekening efficiënt uit te werken
 • Je stelt dossiers van bouwplannen samen en houdt deze nauwgezet bij binnen ons documentenmanagement systeem
 • Je draagt, via je creatieve kijk, bij tot het verder optimaliseren van het Havengebied en zijn infrastructuur
 • Je detecteert opportuniteiten en je reikt suggesties aan die kunnen leiden tot efficiënte en duurzame oplossingen

Jouw profiel 

 • Je beschikt over een bachelordiploma, bij voorkeur in de richting bouwkunde, of gelijkwaardig door relevante werkervaring ofwel werkzaam bij het Havenbedrijf in minstens klasse 3
 • Je hebt 2 tot 3 jaar werkervaring
 • AutoCAD, Civil3D en MS Office kennen geen geheimen voor jou. Kennis van Revit is een plus
 • Je bent vertrouwd met specifieke normen en reglementen met betrekking tot infrastructuur en installaties (EN,ISO,…)
 • Bovenal ben je een ervaren planlezer en begrijp je als de beste technische documentatie en bestekken
 • Algemene kennis van water- en wegenbouw, architectuurwerken en landinrichtingswerken zijn een plus
 • Je bent communicatievaardig, zowel mondeling als schriftelijk
 • Je werkt klant-, team-, resultaats- en veranderingsgericht
 • Je bent sterk in plannen en organiseren, werkt nauwgezet en levert hierdoor resultaten op binnen de vooropgestelde deadlines
 • Vanuit je analytisch vermogen kan je vlot oplossingen bedenken en voorstellen
 • Behoud je het overzicht bij complexe problemen en hanteer je hoge kwaliteitseisen? Dan word jij misschien wel onze nieuwe CAD-tekenaar!

Ons aanbod 

Je kan rekenen op een gevarieerde job met stimulerende verantwoordelijkheden en plaats voor nieuwe initiatieven. Verder bieden we jou een aantrekkelijk loonpakket met onder andere maaltijdcheques, extralegaal pensioen, hospitalisatieverzekering, mobiliteitsvergoeding en invaliditeitsverzekering. Het Havenbedrijf beschikt tevens over een strijkdienst. Onze regelmatige fietsers krijgen een kwalitatieve bedrijfsfiets aangeboden, inclusief fietsonderhoud en -pechverhelping.

Aan de functie CAD tekenaar bouwkunde is de weddeschaal klasse 5 verbonden.

Interesse 

Stuur je kandidatuur in via de jobsite en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Uiterste sollicitatiedatum 14/03/19.

Klik hier om te solliciteren op deze job

 

Het Havenbedrijf Antwerpen gelooft in de passie en het talent van haar medewerkers en streeft daarbij naar gelijke kansen. Met respect voor diversiteit en een goed evenwicht tussen mannen en vrouwen, verschillende leeftijden en culturele achtergrond

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business