Galaxy Fold

Iedereen zag het van ver aankomen, maar nu is het eindelijk zover. De Galaxy Fold, de eerste vouwbare smartphone van Samsung, werd uit de doeken gedaan.

Als je me vorig jaar had verteld dat vouwbare smartphones een hype zouden zijn in 2019, dan had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard. Intussen ben ik de gek, want Samsung heeft gisterenavond als een van de eersten zijn vouwbare smartphone gepresenteerd. De benaming is niet bepaald het toppunt van creativiteit, maar goed, hier is hij dan: de Samsung Galaxy Fold.

Ik ga er niet meer woorden aan vuilmaken dan nodig is, dus hier zijn alvast de technische specificaties van dit technologisch wonder. Als je de Galaxy Fold dichtgeklapt houdt, heb je aan de buitenkant één HD+ Super AMOLED scherm van 4,6 inch met een 21:9 beeldverhouding. Als je hem openklapt, krijg je binnenin een QXGA+ Dynamic AMOLED display van 7,3 inch te zien met een beeldverhouding van 4,2:3. Meer schermen betekent ook meer camera’s, zo blijkt. Aan de voorkant zit er een 10MP selfiecamera met een F2,2 diafragma, aan de achterkant zijn er drie lenzen te zien: een ultra-groothoeklens van 16MP en F2,2 diafragma, een groothoeklens en telelens van 12MP, beide met optische beeldstabilisatie. Binnenin zitten twee extra camera’s: een groothoekcamera van 10MP met nog een dieptecamera van 8MP. Verder krijgen we 12GB RAM-geheugen en 512GB interne opslag, die je voor de verandering niet kan uitbreiden met een geheugenkaartje. Welke chipset er precies gebruikt zal worden, blijft voorlopig nog gokken. Dit alles wordt van stroom voorzien met een 4,380mAh batterij. Ikzelf ben vooral benieuwd naar de feitelijke batterijduur, aangezien er nu twee schermen van stroom voorzien zullen worden. Het besturingssysteem wordt tot slot logischerwijs Android 9.0 Pie.

En dan nu datgene waarop iedereen aan het wachten was: de prijs. Innovatie is duidelijk niet gratis, aangezien je voor dit fashion statement zo’n €1.750 mag neertellen. In de VS is de Galaxy Fold tot slot beschikbaar vanaf 26 april, terwijl wij nog mogen wachten tot “het derde kwartaal van 2019”.

https://youtu.be/7r_UgNcJtzQ