Nieuws

Samsung brengt Digital Wellbeing naar Samsung Galaxy S10-serie en meer…

Samsung brengt zijn Galaxy S10-serie volgende maand op de markt. Dit zijn de belangrijkste nieuwe software-functies voor het toestel, waaronder Digital Wellbeing en Instagram-integratie.

Na weken van herhaaldelijke lekken, haalde Samsung de Galaxy S10-serie eindelijk onder de doeken vandaan. In het geval van het design en de specificaties was er niks nieuws om nog naar buiten te komen. Dat is echter wel waar zowat de gehele presentatie over ging. Wel maakt het dat er voldoende te ontdekken is in bijvoorbeeld de software van het toestel. Natuurlijk draait de gehele S10-serie op Samsungs One UI, een behoorlijke stap vooruit op Samsung Experience UI. XDA-Developers heeft meer tijd besteed met het toestel om de nieuwste software-functies alvast uit te lichten. Natuurlijk blijven er voldoende functies om uit te proberen, maar dit zijn wel alvast de belangrijkste softwarematige vernieuwingen van de Galaxy S10-serie.

Digitaal Welzijn is aan boord

Een van de functies waar al lang op wordt gewacht is Digital Wellbeing. Met de lancering van Android 9.0 Pie kwam deze functie plots tevoorschijn. Google gaf aan dat het belangrijk is om op het digitale welzijn van zijn gebruikers te letten. Een goed punt, wat mij betreft. Er wordt steeds meer tijd doorgebracht op een smartphone, soms zelfs zonder dat gebruikers dit zelf merken. Met de Digital Wellbeing-app kan je duidelijk zien hoeveel uren je al op je telefoon zit. Ook kan je maximale gebruiksuren instellen voor apps, en is er een ‘Wind down-modus’ om je van je telefoon af te krijgen. Samsung brengt daar nu zijn eigen versie van, gezien Googles eigen Digital Wellbeing nu nog beperkt lijkt te zijn tot Android One-toestellen.

Samsung heeft ook een drietal wijzigingen gebracht voor het scherm. Te beginnen met de kleurprofielen, daar zijn er nu nog maar twee van. Voorheen was er de keuze uit: Adaptive Display, AMOLED Cinema, AMOLED Photo, Basic mode. Om alles wat gemakkelijker te maken voor gebruikers is dat niet langer het geval, alleen ‘Vivid’ en ‘Natural’ zijn nog aanwezig op de Galaxy S10. Ook heeft Samsung wijzigingen aangebracht aan de gestures om het scherm aan te zetten. Naast ‘Lift to wake’, is er nu ook de (veel aangevraagde) ‘Double tap to wake’. Een belangrijke functie die vanaf de Galaxy S8-serie werd toegevoegd mist ook: de druk-gebaseerde thuisknop. XDA speculeert dat de komst van de in-display vingerafdrukscanner mogelijk een oorzaak is voor de wijziging.

Nieuwe camerafuncties

Als laatste heeft Samsung ook de camera-app behoorlijk onder handen genomen. Om te beginnen met een drietal nieuwe ‘Intelligent features’. Het gaat onder andere om ‘Bright night’, waardoor je zelfs in hele donkere omstandigheden goede foto’s kan maken. Tenminste, dat is het idee achter de modus. We weten dat dit goed kan werken: Google implementeerde eerder zijn Night Sight-functie, wat zorgt voor geweldige foto’s in het donker. Een tweede nieuwe functie heeft te maken met een ‘Document scan’. Je hebt daar wel losse applicaties voor, maar het is gemakkelijker als de functie direct in de camera-app zit. Als laatste is Samsung nog een samenwerking aangegaan met Instagram. In de camera-app zie je nu dan ook een Instagram-modus. Met deze modus kan je foto’s maken en op je Instagram-stories plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business