Nieuws

BMW en Daimler investeren samen 1,13 miljard dollar in de toekomst

Een nieuwe samenwerking in autoland is geboren. BMW en Daimler zeggen "ja" tegen elkaar en gaan bouwen aan de toekomst van mobiliteit en transport.

De automobielsector is aan het veranderen en dat zorgt voor nieuwe allianties. Autoproducenten BMW en Daimler hebben zo besloten om samen te gaan bouwen aan de toekomst van transport. Ze zetten daarvoor 1,13 miljard dollar in.

Beide bedrijven willen samenwerken om een sterk front te kunnen opzetten naar de toekomst toe en de investering zal op alle vlakken een impact moeten maken, van autonome voertuigen tot ride sharing, elektrische wagen en zelfs elektrische scooters. De partners willen het dus in één keer opnemen tegen de Tesla’s, Ubers en Birds in deze wereld. Een wel heel ambitieus plan.

Belangrijk om te weten is dat beide autoproducenten nog steeds concurrenten van elkaar zullen zijn en zullen blijven proberen om de harten van de autoconsument voor zich te winnen. Ze zullen echter ook hun pijlen richten op diegenen die helemaal geen interesse hebben in het bezitten van een wagen. Mobiliteit is immers big-business geworden en op dat vlak denken BMW en Daimler elkaar gevonden te hebben.

Uit deze relatie zullen vijf nieuwe bedrijven geboren worden. Reach Now voor het huren van wagens, Charge Now voor het opladen van elektrische voertuigen, Free Now voor ride sharing, Park Now voor alles dat met parkeren te maken heeft en Share Now voor het delen van auto’s. Elk van hen krijgt een eigen CEO en beide autoconstructeurs zullen via aandelen de richting van de bedrijven aansturen, maar niet nodeloos beïnvloeden.

bmwConnected Cardaimlerelektrische voertuigenride-sharing

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals