Nieuws

Apple Music komt naar Google Home smartspeakers

Na Amazon's Alexa zal Apple Music weldra ook beschikbaar zijn op Google Home smartspeakers, een logische stap voor Apple.

Apple Music komt hoogstwaarschijnlijk naar Google Home, zo blijkt uit de toevoeging van de service aan de Google Home app voor iOS. De ondersteuning is er dus, al is deze momenteel nog niet aan de praat te krijgen.

Het nieuwtje werd ontdekt door een lezer van MacRumors. Tijdens CES vernamen we al dat AirPlay naar televisies van Samsung, Sony, LG en Vizio ging komen en van Apple zelf hoorden we vorig jaar al dat ze de inkomsten uit allerhande diensten wilden vergroten. Een belangrijke stap daarin is een bredere beschikbaarheid en bruikbaarheid van die diensten via niet-Apple-platformen. Zo kwam er ook al Alexa ondersteuning eind vorig jaar en nu lijkt dus Google Home aan de beurt. Apple wil met andere woorden niet wachten tot iedereen zich een HomePod of AppleTV aanschaft en met goede reden, want bovenstaande platformen bezitten zo’n 60 procent van het smartspeakermarktaandeel (cijfers gebaseerd op Q3 2018).

Vond je dit goed nieuws, houd dan zeker je ogen en oren open voor meer Apple nieuws in maart, de techgigant staat immers op het punt een eigen videostreamingdienst en abonnementenservice voor tijdschriften aan te kondigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business