Nieuws

OnePlus 7 krijgt nog altijd geen draadloze oplaadfunctionaliteit

OnePlus is vanaf de OnePlus 6 overgestapt naar een glazen achterkant. De hoop ging uit dat dit ook een draadloos laden met zich mee zou brengen; maar ook de OnePlus 7 zal het nog zonder moeten stellen.

In een era waar steeds meer draadloos verbonden wordt, leggen wij onze smartphones ’s avonds nog altijd aan de kabel om op te laden. Sinds jaar en dag bieden smartphones al wel de mogelijkheid om draadloos op te laden. Het gaat dan voornamelijk om high-end smartphones: in het midrange segment zie je vrijwel geen smartphones die draadloos worden opgeladen. OnePlus is een van de weinige spelers in het high-end segment die al jaren draadloos laden lijkt te negeren. Tot aan de OnePlus 5T was het simpelweg nog niet mogelijk, gezien deze smartphones een aluminium achterkant hadden. Vanaf de OnePlus 6 werd de glazen achterkant een realiteit, draadloos laden is sindsdien nog niet toegevoegd. Pete Lau – CEO van OnePlus – heeft tijdens het MWC alvast laten weten dat dit met de OnePlus 7 niet anders zal zijn.

Waarom OnePlus precies het besluit neemt om draadloos laden weg te laten is niet bekend. OPPO, een zustermerk, is sinds een korte tijd lid van het ‘Wireless Power Consortium’. Gezien dat het enigste lijkt dat nog in de weg stond om draadloos laden toe te passen, is alles nu opgelost. Toch? Het ligt voor OnePlus toch wat minder zwart-wit. In 2017 trad het bedrijf al naar zijn forum om uit te leggen waarom besloten was om draadloos laden weg te laten. Daarbij lag er een duidelijke focus op zijn bedrade oplaadtechniek. Eerder ging deze techniek door het leven als Dash Charge; inmiddels is dit aangepast naar ‘Warp Charge’. Volgens de Chinese smartphonefabrikant is draadloos laden nog altijd enorm sloom in vergelijking met hun eigen bedrade laadtechnieken. Tijdens het MWC herhaalde Pete Lau deze woorden tegenover CNET.

OnePlus ‘leeft’ in het sub-600 segment

Ondanks dat er al jaren over wordt ‘geklaagd’ in reviews, worden er toch geen minpunten voor gegeven. Dat is voornamelijk te wijten aan het prijspunt waarop de fabrikant zijn toestellen positioneert. Als er een OnePlus-smartphone van 800+ euro verschijnt, dan mag je redelijkerwijs verwachten dat de functie is toegevoegd. Tot op heden is dit prijspunt nog altijd niet bereikt: de duurste smartphone in zijn lineup is de 6T met 256 GB interne opslag, die te koop is voor 639 euro. Draadloos laden zou zeker een goede toevoeging zijn, maar het is nog geen vereiste in zijn prijssegment. Daar komt nog bij dat er veel consumenten zijn die nooit een draadloze lader hebben aangeraakt. Ondanks dat enthousiastelingen van technologie erom staan te schreeuwen, zal je de normale consument in veel gevallen gewoon een draad in zien pluggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business