Nieuws

Mercedes-Benz introduceert elektrische Formule E racewagen

Naast de Formule 1 vindt ook de Formule E plaats, een competitie gericht op elektrische voertuigen. Mercedes-Benz neemt hier vanaf eind 2019 ook aan deel.

Op de Geneva Motor Show 2019 heeft Mercedes-Benz zijn allereerste volledig elektrische racewagen voorgesteld, de EQ Silver Arrow 01. Mercedes-Benz wil met de wagen deelnemen aan de Formule E, een racecompetitie voor elektrische voertuigen.

Formule E bestaat al sinds 2014 naast de Formule 1 en kan sinds het eerste seizoen rekenen op een verzameling enthousiaste fans. Races in de Formule E zijn meestal korter door de beperkingen van de bestaande batterijtechnologie en de competitie is enorm aangezien veel wagens dezelfde prestaties leveren. Mercedes-Benz wil hier dus ook deel van gaan uitmaken en dat al voor het einde van dit jaar. Het bedrijf neemt een reeds bestaand team (HWA) over om alles zo snel mogelijk op te starten.

De EQ Silver Arrow 01 is een mix van onderdelen van verschillende leveranciers. De wagen heeft een chassis van Franse en Italiaanse afkomst en is gemaakt door Spark en Dallara. De batterij van 52kWh is gebouwd door Atieva en maakt gebruik van energiecellen van Sony. Ze werd vervolgens geïmplementeerd door McLaren. Dit alles is goed voor 340pk en een wagen van 1 ton die van 0 tot 100 kan in slechts 2,7 seconden.

Toto Wolff, hoofd van Mercedes-Benz Motorsport, liet alvast weten dat hij ernaar uitkijkt om een nieuw speelveld te betreden en te laten zien wat het bedrijf in zijn mars heeft.

Formula E is going to be a completely new playing field for us, but we are looking forward to the challenge of demonstrating the performance of our intelligent battery-electric drives in motorsport and of giving a positive boost to the EQ brand.

Connected Carformule 1formule emercedes-benz

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen