OPPO F11 Pro - 1

OPPO heeft vandaag de F11 Pro officieel gelanceerd in India. Het design van de OPPO F11 Pro zal mogelijk dienen als voorloper op de OnePlus 7, maar ook op een high-end R-serie smartphone van OPPO.

OPPO is de afgelopen weken druk bezig geweest met het in de publiciteit brengen van de OPPO F11 Pro. Het design was grotendeels al bekendgemaakt op de productpagina van het Chinese merk, maar nu weten we ook alle details van het toestel. Een toestel dat als voorbeeld zal dienen voor een R-series telefoon die zich binnenkort uit de doeken laten doen. De OnePlus 7 zal vermoedelijk op dit design gebaseerd worden – de afgelopen jaren waren OnePlus-toestellen op een F of R-serie smartphone van OPPO gebaseerd. Dat gezegd zijnde, is het tijd om de OPPO F11 Pro van dichterbij te bekijken. Het een vrij grote telefoon met een 6,53-inch scherm. Let wel, de schermranden zijn minimaal.

OPPO F11 Pro - 2

Volgens OPPO heeft het 6,53-inch scherm een screen-to-body-ratio van 90,90 procent. Dat is zeker niet de beste prestatie in de industrie, maar voor een midrange smartphone voldoet dat zeker. OPPO heeft wel een pop-up-camera uit zijn schuif moeten halen om dit mogelijk te maken. In het midden van de F11 Pro zit dan ook een uitschuifmodule. In deze module zit een 16 MP-selfiecamera met f/2.0 aperture. Voor het gehele cameraverhaal valt deze resolutie in het niets. Aan de achterkant heeft de fabrikant namelijk een 48 MP-sensor geplaatst, waarschijnlijk dezelfde sensor als in de Vivo V15 Pro. Zoals we inmiddels al wel gewend zijn, is er ook een tweede 5 MP-camera aanwezig om ‘diepte-informatie te verzamelen’.

OPPO F11 Pro niet naar Europa

Intern laat de Chinese zus van OnePlus duidelijk zien dat het om een midrange-smartphone gaat. Dit laat zich al zien bij de MediaTek Helio P70 SoC, dat is simpelweg geen hardloper. Verder valt het nog wel mee: er is namelijk 4 of 6 GB RAM-geheugen aanwezig, tezamen met 64 of 128 GB interne opslag. Je hoeft je bij deze smartphone overigens geen zorgen te maken dat de batterij leeg zal geraken. De batterij heeft namelijk een 4.000 mAh-capaciteit, deze capaciteit kan met VOOC 3.0 razendsnel worden opgeladen. Opladen gaat wel via de afstervende microUSB-poort. Gelukkig betekent dit ook dat de audiopoort nog altijd op de F11 Pro zit. De kans is dus vrij klein dat de F11 Pro onze contreien bereikt; de OPPO F11 Pro is namelijk specifiek gemaakt voor de Indiase en Afrikaanse markten. Een R-serie gebaseerd op de F11 Pro komt mogelijk wel naar Europa, evenals de OnePlus 7 die vermoedelijk een vergelijkbaar design als vermomming zal dragen.