Huawei P30 Pro - 1

Huawei heeft nog maar drie weken te gaan tot aan de lancering van de P30 en P30 Pro. Clement Wong, VP Global product marketing, heeft alvast bevestigd dat de Huawei P30 Pro een periscoop-module zal bevatten voor “Superzoom”.

Er zijn nog slechts drie weken te gaan tot Huawei zijn P30 Pro zal lanceren in Parijs. Veel is er nog niet bekend over het toestel. Het design is de afgelopen weken wel meermaals uitgelekt via verschillende afbeeldingen, onder andere van WinFuture. Maar, dat zegt natuurlijk vrij weinig over het toestel zelf. Nu heeft de Vice President van ‘Global product marketing’ bij Huawei, Clement Wong, al laten weten dat het toestel zoom-capaciteiten zal hebben. Op basis van de aankondigingstweet over het evenement was dat al wel te zeggen, maar nu is dat dus officieel. Wat ook officieel is, is dat er een periscoop-module zal zitten in de P30 Pro. Vermoedelijk werkt de module vergelijkbaar met de module die OPPO eerder liet zien bij het MWC in Barcelona. Hoeveel keer zoom de module heeft, dat liet Wong niet uit zijn mond glippen.

Huawei P30 Pro - 2
Beeld: Huawei

Het is verrassend dat Wong niks laat weten over de ‘Superzoom’-functie die de P30 Pro zal herbergen. Het zal in elk geval een speciale techniek zijn, gezien er volgens de topman nog geen andere fabrikant is geweest die deze aanpak heeft gebruikt. Naast de superzoom wordt er ook gesproken over een ‘Night Mode’ om betere foto’s in de nacht te maken. Google heeft tot nu toe de beste softwarematige aanpak, maar dat heeft niet de voorkeur van Huawei. In plaats daarvan zou het bedrijf werken aan hardware die in de nacht betere foto’s kan produceren. Richard Yu plaatste een foto op Weibo die met de P30 Pro gemaakt zou zijn – zelfs met Googles ‘Night Mode’ is deze output vrijwel onmogelijk.

Lancering P30 Pro op 26 maart

Lang zullen we dus niet meer hoeven wachten op de lancering. 26 maart is de dag waarop Huawei de grote lancering plaats zal laten vinden in Parijs. Over de interne specificaties moet vrij weinig gegokt worden, die zijn namelijk zo goed als bevestigd. Het toestel komt vermoedelijk met een HiSilicon Kirin 980 SoC aan boord en 6, 8 of 12 GB RAM-geheugen. Aan de voorkant zit naar alle waarschijnlijkheid een 6,5-inch OLED-paneel en in het scherm zit ook de (optische) vingerafdrukscanner verwerkt. Helaas lijkt gezichtsherkenning ditmaal afwezig te zijn, wat komt door de kleinere ‘Dewdrop’ notch van de P30 Pro. Andere specificaties, zoals de batterijcapaciteit, blijven vooralsnog gissen. Over de software die op de P30 Pro zal draaien kunnen we het in elk geval eens zijn: dat zal EMUI 9 zijn, gebaseerd op Android 9.0 Pie.

Gerelateerde artikelen

Huawei zal zijn P30 en P30 Pro op 26 maart in Parijs lanceren

Huawei heeft op dinsdag een video op Twitter geplaatst voor zijn high-end P30-series smartphones. Per eind maart verschijnen de opvolgers van de Huawei P20 en P20 Pro tijdens een evenement in Parijs.