Nissan Leaf EV

Nissan biedt al sinds jaren elektrische voertuigen aan en de Nissan Leaf heeft nu als eerste EV ooit de kaap van de 400.000 verkochte exemplaren gehaald.

Het mag dan wel al Tesla zijn dat de klok slaat deze dagen, de markt van de elektrische voertuigen is een pak groter dan je zou denken. Zo heeft Nissan zijn eigen elektrische wagen, de Leaf. De verkoop daarvan gaat in stijgende lijn en bereikte voor het eerst in de geschiedenis een totaal van 400.000 wagens.

De Nissan Leaf werd al geïntroduceerd in 2010, toen er nog heel wat minder sprake was van elektrische voertuigen. In december van 2015 bereikte de autoconstructeur de mijlpaal van 200.000 verkochte units. Het merendeel daarvan werd verkocht in de Verenigde Staten, waar de Nissan Leaf zo’n 90.000 keer verkocht werd. In Europa waren dat er 40.000 en in Japan 50.000. In iets meer dan 3 jaar is dat aantal nu weer verdubbeld tot 400.000, een hoeveelheid die zelfs Tesla nog niet heeft bereikt, al duurt dat waarschijnlijk niet meer lang.

Als je immers weet dat er in 2018 zo’n 140.000 Tesla Model 3’s verkocht werden, dan zal de volgende mijlpaal (die van 500.000 wagens) waarschijnlijk niet meer als eerste door Nissan bereikt worden. Geen probleem echter voor de autofabrikant, die niet al zijn eieren in hetzelfde mandje heeft gelegd. Zo zit er in de nabije toekomst een IMx SUV aan te komen, die eerder al als concept werd getoond.

 

 

Gerelateerde artikelen

De ecologische bandenafdruk van elektrische wagens

Hybridewagens, elektrische wagens, slimme wagens, ze bestaan allemaal, maar over het algemeen lijkt het daar te stoppen. Wordt er ook daadwerkelijk gereden met deze wagens en zijn ze zo milieuvriendelijk als we denken?

Onderzoek toont gevolgen elektrificatie Belgische autonetwerk

De situatie rond de elektrificatie van de Belgische wagens blijft een veelbesproken gegeven. Uit een onderzoek worden de gevolgen duidelijk.