Nieuws

Xiaomi verschijnt vanaf 28 maart officieel in de Benelux

Xiaomi heeft op 28 maart een nieuw evenement gepland staan in de Benelux. Het bedrijf zal zich voor het eerst officieel in de Benelux vestigen, kort nadat OPPO ook al de Nederlandse markt betrad.

Xiaomi is na Azië ook Europa aan het overnemen. Het bedrijf begon een paar jaar geleden met het verkopen van smartphones in Spanje. Sindsdien kwamen er steeds meer producten van Xiaomi in Nederland op de markt. Eind vorig jaar moest ook Groot-Brittannië eraan geloven, inmiddels is de Benelux aan de beurt. Om precies te zijn zal de Chinese fabrikant de Benelux vanaf 28 maart aandoen. In het verleden ging het enkel om smartphones die in Nederland verkocht werden. Naast smartphones is er de verwachting dat Xiaomi zijn laptops ook naar onze contreien toe zal brengen. Het bedrijf viert zijn komst naar de Benelux met een persevenement op 28 maart, waar het een aantal producten zal laten zien.

De Xiaomi Mi 9 zal een van de toestellen zijn die officieel in de Benelux verschijnt.

In de uitnodiging wordt duidelijk dat het bedrijf zijn evenement op 28 maart zal houden in het Bimhuis in Amsterdam. Tijdens het evenement zal ten minste de Xiaomi Mi 9 smartphone, Mi Laptop Air en de Mi Electric Scooter getoond worden. Welke andere producten het bedrijf in de Benelux zal voeren is voor nu nog koffiedik kijken. Het bedrijf is voornamelijk bekend vanwege zijn smartphones, maar heeft een groot aantal producten: van luchtreinigers tot slimme lampen. Het assortiment van Frankrijk en Spanje neemt deze luchtreiniger bijvoorbeeld niet mee, maar brengt dan wel weer een slimme tandenborstel. Ondanks het grote assortiment van Xiaomi ligt daar de focus nog altijd op smartphones en oplaad-accessoires.

Officiële Xiaomi-webwinkel

Hoe Xiaomi de producten in de Benelux aan zal bieden is nog niet precies bekend. In landen zoals Frankrijk en Spanje opende het bedrijf een webwinkel en zelfs lokale winkels. Momenteel worden er al smartphones verkocht door webwinkels in Nederland en België, zoals Coolblue, Bol.com en Vanden Borre. Vermoedelijk zal Xiaomi deze samenwerkingen voortzetten én een eigen webwinkel openen. Voor alle informatie moeten we wachten tot eind maart. Toch is het alvast goed om te zien dat er vanuit Chinese fabrikanten interesse is om de Belgische en Nederlandse markt te betreden. OPPO betrad eerder al de Nederlandse markt en OnePlus is sinds 2013 actief in de Benelux en heeft nu ook een eigen kantoor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business