Nieuws

Verizon lanceert 5G in Chicago en Minneapolis

De Amerikaanse telecomprovider Verizon voegt nog twee extra steden toe aan zijn lijstje van 5G-veroveringen.

Verizon heeft zonet zijn rivalen AT&T en Sprint de loef afgestoken. Het Amerikaanse bedrijf lanceerde zonet 5G in Chicago en Minneapolis voor een meerkost van 10 dollar voor klanten die al over een abonnement beschikten.

Gebruikers in Chicago en Minneapolis zullen vanaf 11 april van het 5G draadloze netwerk kunnen gebruikmaken met een Motorola Z3 en een 5G “Moto Mod”, een fysieke toevoeging aan je telefoon die werkt met een magneetje. Die wordt aangeboden voor 50 dollar. Daar krijgen Verizon-klanten wel iets voor terug; in de eerste drie maanden van hun 5G-abonnement zullen ze de meerkost voor 5G niet moeten betalen. 

AT&T en Sprint werken ook volop aan hun 5G-netwerken en zijn van plan om later dit jaar ook 5G-smartphones op de markt te brengen, dit in samenwerking met Samsung Electronics. 

5G is een enorm strategische platformtechnologie waar andere digitale technologieën zoals zelfrijdende wagens en een sterk verbeterde AI op zullen steunen. Het nieuwe draadloze netwerk zou datasnelheden aanbieden die 50 tot wel 100 keer sneller zijn dan de ‘klassieke’ 4G-netwerken. 

Verizon wil in 2019 uitbreiden naar meer dan 30 Amerikaanse steden. In oktober lanceerde de Amerikaanse telecomgigant haar eerste commerciële 5G-aanbod in Houston, Indianapolis, Los Angeles en Sacramento. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business