Huawei P smart+ nu verkrijgbaar in België vanaf 259 euro

Smartphonefabrikant Huawei lanceert vandaag een nieuwe betaalbare smartphone op de Belgische markt. De P smart+ is vanaf heden beschikbaar in de winkel.

Advertentie

De Huawei P smart 2019 ligt nog maar net in de winkelrekken en we krijgen zijn grote broer al te zien. De Huawei P smart+ bevindt zich met zijn 259 euro op een gelijkaardig prijspunt. Wat krijg je precies voor die kleine meerprijs van 20 euro?

Aan de voorzijde lijkt er alleszins niet veel te zijn veranderd. Ook hier zien we in het 6,21-inch Full HD-scherm een waterdruppelnotch met daarin een enkele selfiecamera van 8MP met een diafragma van f/2.0. Aan de achterkant zien we daarentegen een extraatje. Waar de P smart 2019 voorzien was van een dubbele camera, krijgt de P smart+ een driedubbele camera. De hoofdcamera van 13MP bij de P smart 2019 kan prima standhouden in de lagere middenklasse, maar is voor camerafanaten een struikelpunt. Zij kunnen nu terecht bij de P smart+, want deze heeft een 24MP-hoofdcamera. De tweede (16MP) en derde lens (2MP) zijn respectievelijk bedoeld voor groothoekfoto’s en betere portretfoto’s.

Onder de motorkap zien we ook hetzelfde als bij de P smart 2019. Beide toestellen hebben een midrange HiSilicon Kirin 710 chipset en worden van stroom voorzien door een 3.400mAh-batterij. Die batterij wordt ook bij de P smart+ nog opgeladen met een microUSB-kabel en niet met de nieuwere USB-C-kabel die meer en meer gezien wordt als de standaard. De 64GB interne opslag en 3GB RAM-geheugen vinden we hier eveneens terug.

Voor een kleine 20 euro extra krijg je dus een smartphone met een aanzienlijk betere camera dan zijn voorganger. Een aanrader voor wie geen smartphone wil met topprestaties, maar wel graag kwalitatieve foto’s maakt.

Advertentie