Europese prijzen Huawei P30 en P30 Pro zijn uitgelekt

Huawei stevent snel af op de onthulling van de Huawei P30 en P30 Pro. Inmiddels zijn de prijzen van de twee high-end toestellen uitgelekt, de prijzen liggen hoger dan deze van de P20 uit 2018.

Advertentie

WinFuture, bekend van het verspreiden van correcte geruchten over Huawei-smartphones, heeft meer dan voldoende informatie over de P30 Pro. Over het uiterlijk van de Huawei P30 en P30 Pro valt nog weinig te discussiëren, MySmartPrice plaatste op 16 maart wederom een stel foto’s waarop het toestel duidelijk te zien is. Naast het uiterlijk is inmiddels ook meer bekend over de prijzen die het Chinese bedrijven zal rekenen voor zijn nieuwste high-end telgen. Wederom weet Roland Quandt, het meesterbrein achter de lekken bij WinFuture, daarover meer informatie vrij te geven. Voor een P30 zal je 749 euro betalen, daarmee is het toestel weer een stukje duurder dan de P20 die vorig jaar verscheen.

P30 Pro - Huawei

Het is geen verrassing dat Huawei de prijzen van zijn toestellen langzaamaan verhoogt. Het bedrijf volgt daarmee de trend die zichtbaar is in de industrie: toestellen worden steeds duurder. Voor een Huawei P30 zal je in april vermoedelijk 749 euro mogen neertellen, terwijl de P20 nog 649 euro kostte. Voor een Huawei P30 Pro mag de portemonnee, net zoals bij de Huawei Mate 20 Pro, wel een stukje verder open. Daar zal je standaard 999 euro voor betalen (6GB RAM/128GB-opslag), of 1.099 euro voor 8GB RAM en 256GB opslag. Quandt noemt ook nog een 512GB-variant van de P30 Pro. Prijzen van dat toestel zou de Duitser nog niet in handen hebben. Al met al dus een behoorlijke verhoging van de adviesprijzen…

Samsung AMOLED-schermen

Natuurlijk is er ook al voldoende informatie over de toestellen beschikbaar. Het scherm van de P30 en P30 Pro zou voor het eerst uit de fabrieken van Samsung komen. Voorheen gebruikte Huawei nog LG en BOE als leverancier van zijn OLED-schermen. Het scherm in de Huawei P30 Pro zou 6,47-inch groot zijn met een resolutie van 2.340 x 1.080 (Full-HD+). Heb je liever een kleiner toestel, dan kan je terecht bij de P30, deze zal namelijk een 6,1-inch scherm bevatten. Qua resolutie komt het paneel overeen met het scherm van de P30 Pro. In de notch van de P30 Pro zou een 32 MP-selfiecamera zitten. In het geval dat het gelekte design klopt, neemt Huawei helaas afstand van gezichtsherkenning met TOF-sensoren.

P30 Pro - Huawei

Dat is de selfiecamera, maar het belangrijke verhaal voor de camera’s vindt plaats aan de achterkant van beide toestellen. De Huawei P30 Pro zal in zijn totaliteit vier camera’s aan de achterkant bevatten, waar van één TOF-sensor, de P30 zal het zonder deze sensor moeten doen. Dat is niet de enigste exclusie in de P30, ook de speciale zoomlens met de periscoop-constructie is niet terug te vinden in de Huawei P30. Is er iets over voor de Huawei P30? Net zoals bij de Mate 20 Pro Pro is er een 40 MP-camera aanwezig, tezamen met 16 en 8 MP-camera’s. Ook bieden de camera’s maximaal 5x ‘hybrid zoom’, vergelijkbaar met de functie in de Mate 20 Pro. Kijken we naar de P30 Pro, dan zijn de camera’s toch wel een stuk spectaculairder. Onder andere door de 7,8x ‘lossless zoom’ die met de periscoop-opstelling in de P30 Pro behaald kan worden.

Stevige high-end smartphones

Camera’s zijn de belangrijkste onderdelen van de P30 (Pro), maar dat is zeker niet alles. Intern bevatten de twee toestellen een HiSilicon Kirin 980 SoC met 6 of 8GB RAM-geheugen. Daarbij kan eenieder kiezen uit 128, 256 of 512GB-opslaggeheugen. Opslagconfiguraties zullen vermoedelijk per regio verschillen. Om alle informatie bevestigd te zien hoeven we gelukkig niet al te lang meer te wachten, op 26 maart zal Huawei de nieuwe P30 en P30 Pro uit de doeken doen. Vermoedelijk volgt er ook nog een P30 Lite, al is daar nog vrij weinig definitieve informatie over bekend. Eerste geruchten schetsen het beeld dat Huawei de toestellen vanaf april in de winkels zal hebben liggen. Gezien de onthulling aan het einde van maart, verwacht ik niet dat de toestellen voor midden april verkocht worden … maar ik laat mij graag verrassen.