Xiaomi werkt aan een tweetal Android One-smartphones met 32 MP-selfiecamera’s

Xiaomi werkt aan nieuwe Android One-smartphones voor 2019. XDA-Developers heeft ook al de nodige informatie over de toestellen weten te verzamelen uit Xiaomi-apps.

Advertentie

Een lancering van nieuwe Xiaomi A-toestellen met Android lijkt nog ver weg, maar ook relatief dichtbij. XDA-Developers zou al aanwijzingen hebben gevonden voor een tweetal nieuwe toestellen die onder het Android One-embleem zullen verschijnen. Vorig jaar waren de Xiaomi Mi A-toestellen telkens gebaseerd op bestaande toestellen, zoals de Mi 5X en 6X. Of dat dit jaar wederom het geval zal zijn is onbekend. Je zou wel met enige zekerheid kunnen stellen dat Xiaomi werkt aan twee toestellen: de bamboo_sprout en cosmos_sprout. ‘Sprout’ werd eerder al gebruikt in codenamen van Mi A-toestellen. Vermoedelijk zal het in 2019 gaan om de Mi A3 en Mi A3 Lite, opvolgers van de gelijknamige Mi A2 en A2 Lite uit juli 2018.

In-display vingerafdrukscanner

In de analyse wist XDA-Developers drie toestellen te vinden waar Xiaomi aan zou werken. Een derde toestel, met als codenaam pyxis, zou volgens XDA de Chinese variant van deze toestellen zijn. Zoals net al aangegeven gingen de Mi 5X en 6X respectievelijk de Mi A1 en Mi A2 al voor. Overigens is er ook al informatie over de toestellen uitgelekt. Xiaomi zou namelijk bezig zijn met het testen van in-display vingerafdrukscanners. Daarmee wordt het duidelijk dat Xiaomi voor het eerst een OLED-paneel in de Mi A-toestellen verwerkt, bij de Mi A1 en A2 gebruikte het nog lcd-schermen. Welke technologie het bedrijf voor de scanner toe zal passen is onbekend, al gaat het gezien de prijs vermoedelijk om een optische scanner.

Xiaomi

Andere specificaties van het toestel betreffen ten minste een 32 MP-selfiecamera. Qua resolutie zou het toestel een output hebben van 6.560 x 4.928P. Daarbij zou het bedrijf ook werken met pixel-binning om data van meerdere pixels samen te voegen. Qua SoC kijken we naar een upgrade vanaf de Snapdragon 660 in de Mi A2, het zou kunnen gaan om de Snapdragon 675 of 710, details daarvan zijn nog onbekend. Voor de opvolger van de Mi A2 Lite is het nog onbekend welke SoC er toegepast zal worden. Het zou in geen van de gevallen gaan om high-end smartphones, dat wist XDA-Developers alvast te bevestigen. In welk tijdsbestek de nieuwe smartphones zullen verschijnen is onbekend, al verwacht ik ze niet voor juli.

Advertentie