Nieuwtje gemist? In dit weekoverzicht zetten we de belangrijkste artikels van de voorbije week nog eens op een rijtje!


In dit nieuwsoverzicht vind je de belangrijkste nieuwtjes van de voorbije week terug. De week begon sterk met de nieuwe iPads van Apple en slecht nieuws over antivirusapps voor Android-smartphones. Google deed zijn nieuwe cross-platform gamestreamingdienst uit de doeken en Orange presenteerde dan weer een nieuw energiezuinig datacenter. Meer daarover lees je hieronder. Fijn weekend!

 

 Gerelateerde artikelen

Apple kondigt iPad Air 2019 en nieuwe iPad mini aan

Apple was deze middag alvast druk aan het werk achter de schermen bij de online Apple Store, maar de webshop is terug helemaal online en introduceert twee nieuwe producten: de iPad Air 2019 en vernieuwde iPad Mini.

Video met Samsung Galaxy Fold toont zichtbare vouwlijn

Samsung zal midden april de Samsung Galaxy Fold in de VS voor 1.920 dollar uitbrengen. Een nieuwe video toont dat er mogelijk grote problemen zijn met de polymeer-schermlaag voor de Galaxy Fold.

Microsoft test Windows Defender Application Guard extensie op Chrome en Firefox

De Windows Defender Application Guard was voorheen een exclusieve extensie voor de Edge-browser, maar komt nu ook naar Chrome en Firefox.

60% van de antivirusapps op Android is onbetrouwbaar

Ook je Android-smartphone kan baten bij een goede antivirusapp. Het blijkt alleen iets moeilijker dan verwacht om de rotte appels te vermijden.

Orange datacentrum in Antwerpen is energiezuinig door ‘free cooling’

Orange Belgium heeft als een van de eerste bedrijven een energiezuinig datacentrum geplaats in de provincie Antwerpen. Het bedrijf werkt met ‘free cooling’ van de Schelde om energie te besparen.

Update: Google Inbox en Google+ verdwijnen op 2 april

Googles Inbox-app verdwijnt op 2 april samen met sociaal netwerk Google+.

Google Stadia wordt het cross-platform gamestreamingsplatform

Google Stadia lijkt de toekomst te worden voor het streamen van games uit de cloud. Doom Eternal moet de eerste beschikbare game op het platform worden.

Europese prijzen Huawei P30 en P30 Pro zijn uitgelekt

Huawei stevent snel af op de onthulling van de Huawei P30 en P30 Pro. Inmiddels zijn de prijzen van de twee high-end toestellen uitgelekt, de prijzen liggen hoger dan deze van de P20 uit 2018.