Nieuws

Faraday Future ontvangt investering uit China om de FF91 productieklaar te maken

Faraday Future staat bekend om zijn pre-productie FF91 elektrische auto. Na eind jaar een deel van zijn werknemers te hebben ontslagen krijgt het bedrijf weer een investering van 600 miljoen dollar.

Faraday Future, de naam komt je misschien al bekend voor. Het bedrijf is in 2014 opgezet om tegen de gevestigde orde in te gaan. Met zijn elektrische auto gaat het bedrijf de concurrentie aan met Tesla. Geheel zonder problemen lijkt het echter niet te gaan. Volgens cijfers van het bedrijf moeten er in 2016 ongeveer 1.000 mensen bij Faraday Future gewerkt hebben. Eind 2018 werd al duidelijk dat dit aantal niet lang meer aan zou blijven. Er volgde een reeks ontslagen, ook werd het salaris van zijn werknemers met twintig procent verlaagd. Een vreemde investeerder, The9 Limited, doet nu uit de boeken dat het 600 miljoen dollar zal investeren om een auto de weg op te krijgen.

Het is moeilijk te doorgronden waarom The9 Limited zich zal mengen in Faraday Future. Het bedrijf richtte zich tot nu toe voornamelijk op mobiele games. Samen met Faraday Future zou The9 Limited willen werken aan het ontwikkelen van de V9. Een elektrische auto gebaseerd op het pre-productie model van de FF91, die het in 2017 al liet zien aan de pers. Overigens zal dat volgens Faraday nog niet het einde betekenen van de FF91, die zal namelijk later in 2019 in Californië verschijnen. In de plannen van Faraday staat dat de twee bedrijven tot 300.000 EV's samen willen bouwen. Pas in 2020 wordt het pre-productie model uit de samenwerking tussen Faraday en The9 Limited verwacht.

Veel problemen bij Faraday Future

Toch zit de Amerikaanse autofabrikant in een lastig parket. Evergrande, de vorige investeerder in het bedrijf, besloot een deel van zijn investeringen te bevriezen. In plaats van twee miljard dollar ontving het bedrijf maar 800 miljoen. Evergrande had wel een redenering om zijn investering te verlagen, Faraday gaf het geïnvesteerde geld immers veel sneller uit dan verwacht. Sindsdien zijn de Co-Founder en Senior Vice President al opgestapt. The9 Limited zal in eerste instantie een deel van zijn investering uitgeven: vijf miljoen dollar. Daarmee moet Faraday geholpen zijn met zijn cashflow. Verdere investeringen zullen in de loop van de tijd volgen. Of Faraday succesvol zal zijn in het verkopen van zijn auto’s is nog altijd maar de vraag.

faradayfaraday futureinvesteringNot Connected CarThe9 Limitedzakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals