Nieuws

Xiaomi nu officieel in de Benelux: online verkoop en fysieke winkels

Xiaomi heeft op 28 maart laten weten officieel de Benelux te betreden. Het bedrijf hoopt vanaf het voorjaar naast telefoons ook smarthome-producten en smartwatches aan de man te brengen.

Xiaomi is al tijden bezig om de Benelux te betreden. Begin vorig jaar kwam al naar buiten dat Xiaomi een deal had gesloten met Kruidvat. De winkels van het concern in Nederland, onderdeel van AS Watson, voerden dan ook met regelmaat enige producten van Xiaomi. Eind vorig jaar was de Xiaomi Mi A6 al voor korte tijd verkrijgbaar bij Kruidvat. Niet veel later werd bekend dat het bedrijf ook een samenwerking had opgestart met Belsimpel. Uiteindelijk leverde zelfs Coolblue en Bol.com een klein assortiment van Xiaomi-smartphones. Nu de komst van Xiaomi officieel is zal deze uitbreiding voortgezet worden, zowel online als via fysieke winkels. In andere Europese landen heeft Xiaomi deze strategie ook al eens ingezet.

Online en fysieke winkels

Op het moment van schrijven heeft Xiaomi zijn Nederlandse website alvast geopend, mogelijk dat het op een later punt nog wordt omgevormd tot een webwinkel. In andere Europese landen, zoals Spanje, Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië heeft Xiaomi namelijk zijn eigen webwinkel. Xiaomi heeft echter veel meer ambitie in huis, het bedrijf hoopt namelijk nog voor het einde van 2019 stenen winkels te openen. Waar de winkels gelokaliseerd worden is vooralsnog onbekend. Ook is het karakter van de winkels onbekend. Met deze winkels hoopt Xiaomi snel naamsbekendheid te winnen in de Benelux. Een woordvoerder geeft aan dat een groot deel van het Xiaomi-assortiment (tegen lage prijzen) in de winkels verkrijgbaar zal zijn.

Xiaomi-productgroepen

Xiaomi liet op zijn evenement in Amsterdam alvast weten dat het naast smartphones ook smartwatches en slimme apparatuur voor in huis zal verkopen. Het is nog niet bekend of het assortiment dat op de website van Xiaomi staat finaal is. Het is wel alvast bevestigd dat de Mi 9 – het nieuwste high-end toestel van de fabrikant – in het voorjaar moet verschijnen bij een groot aantal (web)winkels. Vooralsnog worden er geen prijzen van de Mi 9 genoemd. Als deze in lijn liggen met de prijzen in Spanje, dan zal de Mi 9 al voor 449 euro te krijgen zijn. Daarmee krijg je het goedkoopste toestel met de Snapdragon 855 SoC, 6 GB RAM en 64 GB-opslag. Het is een spannende tijd. Altijd goed om meer spelers in de Benelux erbij te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business