Nieuws

Samsung Galaxy Fold is vanaf 3 mei officieel te vouwen in België

Samsung maakt zich klaar om de Samsung Galaxy Fold officieel in Nederland en België op de markt te brengen. Vanaf 3 mei kan je voor 2.020 euro officieel een AMOLED-scherm buigen.

Inmiddels zijn er twee bekende fabrikanten die een vouwbare telefoon naar Europa zullen brengen: zij het Huawei en Samsung. Bij de lancering van de Samsung Galaxy Fold eind februari wist de Koreaanse fabrikant geen tijdvak af te geven voor Europa, anders dan ‘ergens in of voor het derde kwartaal’. Het is op 28 maart echter bevestigd dat we vanaf 3 mei de eerste vouwbare telefoon mogen verwelkomen. In de Verenigde Staten is de Galaxy Fold al vanaf 23 april te bestellen. Mocht je geinteresseerd zijn, dan is het wel duidelijk dat je je portemonnee leeg mag maken. Het toestel zal namelijk voor 2.020 euro over de toonbank gaan. Daar krijg je overigens niet alleen de telefoon voor, Samsung levert ook wat extra’s.

Samsung levert elke Galaxy Fold bijvoorbeeld met zijn Galaxy Buds.

Samsung Galaxy S10-specificaties…

Laten we eerst beginnen met wat je nu krijgt voor meer dan 2.000 euro. Aan boord van het toestel zit een Qualcomm Snapdragon 855 SoC met 12 GB RAM en 512 GB interne opslag. Als we het hebben over de accucapaciteit, dan moge het duidelijk zijn dat dit een moeilijke zaak was voor Samsung. Batterijen zijn, al is het maar vanwege de veiligheid, niet te buigen. Daarom moest het bedrijf de batterij in twee losse cellen verdelen, met een uiteindelijke capaciteit van 4.380 mAh. Het toestel zal dat ook wel nodig hebben. Uitgeklapt bevat de Fold namelijk een 7,28-inch OLED-paneel met een 4,2:3 beeldverhouding. Ook is er nog een 4,58-inch OLED-scherm aanwezig voor de momenten dat het toestel is dichtgeklapt.

Als het scherm is uitgeklapt zal de enorme uitsnede voor de selfiecamera’s wel opvallen. Er zijn aan de voorkant alleen al twee camera’s, één 24 MP-sensor als ‘hoofdcamera’ en nog een dieptesensor van 8 MP. Deze technologie zien we steeds vaker, en hebben we bij de Samsung Galaxy S10+ al voorbij zien komen. Met de selfiecamera houden de gelijkenissen echter niet op. Aan de achterkant vinden we namelijk dezelfde camera’s als in de Samsung Galaxy S10+. Te beginnen met een 12 MP-sensor met een breedtehoek van 77-graden en een variabele lens (f/1.5 – f/2.4). Ook is er de 12 MP-sensor met telefoto-functie (2x optische zoom). Als laatste is er de 16 MP-groothoeksensor (123-graden) met een f/2.2 aperture.

Aan de voorkant van het toestel is duidelijk de uitsnede voor de selfiecamera's te zien.

Gratis accessoires en reparatie

Als je zo bekijkt wat je krijgt komt dat, buiten de grote vouwbare schermen, zo goed als overeen met de Samsung Galaxy S10+. Het bedrijf heeft alvast besloten om een aantal extra’s aan het kopen van de Galaxy Fold te verbinden. Om te beginnen zal bij elke aankoop een paar Galaxy Buds worden geleverd. Ook zal Samsung elke klant voorzien van een hoesje voor de Fold en één gratis reparatie in het eerste jaar na het aanschaffen van de vouwbare telefoon. Met deze extra’s biedt de fabrikant extra zekerheid voor de aanstaande kopers. Gezien het toestel een plastic scherm bevat is dat ook wel nodig. Hoeveel Galaxy Fold-telefoons uiteindelijk verkocht worden is nog maar de vraag. Het blijft een niche-segment.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business